Stedenbouwer/Landschapper met visie


36 uur | Max € 6.574 | Sluitingsdatum 10-2-2019Je hebt een belangrijke rol in de strategiebepaling en de nieuwe plannen omtrent gebiedsontwikkeling.
Een topontwerper die visie om kan zetten in uitvoering.

Je bent een autoriteit in je vakgebied en in staat om inspiratie en sturing te geven aan de ontwerpkracht van de afdeling gebiedsontwikkeling. Je bent richtinggevend voor de grote stedenbouwkundige opgaven in Almere en beheert een grote eigen grondportefeuille en de ontwikkeling van nieuwe gebieden.
Je hebt daarbij zicht op de mee koppelende belangen van het ontwerp, zoals grond- en vastgoedeconomie, wonen, openbare ruimte, duurzaamheid en klimaatadaptatie. 

  • Je zorgt dat het ontwerp – qua content, toegevoegde waarde en organisatie – optimaal aansluit bij de bestuurlijke ambities en (beleids)processen van de gemeente, bij de prioriteiten van de afdeling gebiedsontwikkeling en bij aansturing van en samenwerking met externe partijen.
  • Je bent de verbindende kracht tussen ontwerpers van de afdeling gebiedsontwikkeling en het management van de afdeling.
  • Je geeft richting aan de kernproducten van ontwerpers binnen de afdeling gebiedsontwikkeling (ontwikkelingsvisies, verkavelingsplannen, inrichtingsplannen, beeldkwaliteitsplannen en (stedenbouwkundige) programma’s van eisen.
  • Je bent strategisch sparringpartner voor de wethouder bij complexe en politiek-bestuurlijk gevoelige dossiers.

Het team Stedenbouw, Landschap en Verkeer bestaat uit 12 zelfsturende professionals. Je treft hier onder andere stedenbouwkundigen, landschapsbeheerders, verkeerskundigen, planners en projectleiders. Dit team weet jij coachend naar nog een hoger niveau te brengen.Je bent in staat medewerkers goed te positioneren in functie en opdracht en stuurt op resultaat. Binnen het team stuur je op de kwaliteit en de tijdigheid van politiek-relevante dossiers. 

Samen met je collega MT leden en de afdelingsmanager geef je leiding aan afdeling, die 100 medewerkers telt. Met z’n vieren zorgen jullie dat de afdeling continu verbetert en sturen jullie aan op een sterke samenwerking binnen Gebiedsontwikkeling, maar ook met andere afdelingen en partners.
Midden in de samenleving, midden in onze organisatie

Gemeente Almere is de snelst groeiende gemeente van Nederland en ontwikkelt zich naar een stad van circa 350.000 inwoners. Deze groei brengt een opgave met zich mee die uniek is in Nederland. De afdeling Gebiedsontwikkeling is een flinke commerciële afdeling waar gewerkt wordt aan de ontwikkeling van nieuwe en bestaande gebieden binnen Almere. Van visievorming tot het bouw- en woonrijp laten maken van openbare ruimtes. En van aanbestedingen tot realisatie. We zijn van begin tot eind betrokken, bij meerdere disciplines. 


Almere is centraal gelegen en dus goed te bereiken vanuit zowel Amsterdam, Utrecht of Lelystad: het stadhuis van Almere vind je midden in de stad. Binnen tref je open ruimtes, flexplekken en natuurlijk jouw collega’s. En jouw collega’s zijn doelgerichte doeners die altijd bereid zijn elkaar te helpen en voor elkaar op te komen.Jouw profiel

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en ruime ervaring bij een groter stedenbouw- en landschapsbureau. Met jouw vernieuwingsdrang, lef en eigenwijsheid, durf je verder te denken dan de gebaande paden om jouw team naar dat hogere niveau te brengen. Je bent zakelijk en gewend om te sturen op proces en resultaat, en weet daarbij een goede balans te vinden tussen mensgerichte en resultaatgerichte aansturing. Je handelt strategisch en weloverwogen, straalt rust uit en bent in staat om situationeel leiding te geven, te inspireren en bij te dragen aan de ontwikkeling van medewerkers.Onze arbeidsvoorwaarden
Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Wat we je verder bieden:

  • salaris van maximaal € 6.574 bruto per maand. 
  • dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
  • thuiswerkdag of -dagen en flexibele indeling van je werktijden. 
  • goede pensioenregeling bij het ABP.
  • reiskostenvergoeding; zowel met eigen vervoer als met het ov kun je rekenen op een financiële tegemoetkoming. Daarnaast heb je recht op extra reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'.
  • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen.


Meteen solliciteren
Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature. Wil je eerst meer informatie voordat je solliciteert? Helen van Duin, afdelingsmanager Gebiedsontwikkeling, kan je alles over deze functie vertellen. Je bereikt haar op 06 12 99 8528 of hmavduin@almere.nl.


De kracht van het verschil

Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen.