Juridisch Adviseur Uitgifte en Vastgoed


36 uur | Max. € 5.520 | Sluitingsdatum 14-02-2019

Onderhandelen op het hoogste niveau voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. 
Zo bouw jij met je team aan een sterke, duurzame stad. 

Veel steden zijn volgebouwd en zitten op slot. Almere is een jonge gemeente waar nog van alles mogelijk is. Particulieren, corporaties en andere initiatiefnemers kunnen op iedere schaal, voor iedere doelgroep en in iedere prijsklasse bouwen. Bijvoorbeeld in de gebieden Poort-Oost, Duin, Nobelhorst, Noorderplassen-West en bestaand stedelijk gebied, zoals Almere-Stad. Als juridisch adviseur uitgifte en vastgoed gebruik je jouw kennis van de vastgoedmarkt bij de grondverkoop en de onderhandelingen met onder andere projectontwikkelaars en woningbouwcoöperaties. Elk bedrijf of project is maatwerk, dus dat vraagt om creatieve oplossingen op financieel en ruimtelijk gebied. Je spart en overlegt met jouw collega’s binnen en buiten jouw eigen afdeling, stedenbouwkundigen, vergunningverleners, projectontwikkelaars, architecten en wethouders. Daarnaast houd jij je bezig met transformatieprojecten en lever je een bijdrage aan experimentele bouw en ontwikkelingen. In deze brede functie bouw jij aan Almere door:

 • onderhandelingsstrategieën te bepalen en uit te voeren.  
 • (juridisch) advies te geven over gronduitgifteprocessen aan projectmanagers en het management.
 • contracten op te stellen en deze door te ontwikkelen.
 • een bijdrage te leveren aan de langetermijnvisie van het grondbeleid en het grondprijsbeleid.
 • verwervingshandelingen uit te voeren.
 • het netwerk verder op te bouwen.


Midden in de samenleving, midden in onze organisatie

Gemeente Almere is de snelst groeiende gemeente van Nederland. Én met veel grond in eigendom. De werkplek die jij versterkt is de afdeling Gebiedsontwikkeling. Een flinke commerciële afdeling waar zo’n 100 collega’s werken aan de ontwikkeling van nieuwe en bestaande gebieden binnen Almere. Van visievorming tot het bouw- en woonrijp laten maken van openbare ruimtes. En van aanbestedingen tot realisatie. We zijn van het begin tot het eind betrokken. Jouw collega’s zijn projectmanagers, ondersteuners, uitgifteadviseurs, planners, planologen, planeconomen, medewerkers team Zelfbouw, stedenbouwers, landschappers en verkeerskundigen.

Fantastisch centraal gelegen en dus goed te bereiken vanuit zowel Amsterdam, Utrecht of Lelystad: het stadhuis van Almere vind je midden in de stad. Binnen tref je open ruimtes, flexplekken en natuurlijk jouw collega’s. Het team Uitgifte en Vastgoed bestaat uit 5 vaste collega’s. Dit zijn zelfsturende professionals die veel vrijheid krijgen om projecten zelf in te vullen. Dat geldt natuurlijk ook voor jou als juridisch adviseur. Binnen je functie werk je samen met mensen uit alle disciplines. Daarnaast kan je met je collega’s goed sparren en zijn zij bereid elkaar te helpen en werk van elkaar over te pakken.


Jouw profiel

Je bent een sterke gespreks- en onderhandelingspartner op elk niveau. Met jouw ruime ervaring in de vastgoedwereld en met het opstellen van contracten, weet jij jouw plannen en strategieën perfect te onderbouwen. Je bent zelfsturend, commercieel ingesteld, je hebt lef en je hebt politieke interesse. Als juridisch adviseur heb je daarnaast:

 • wo-werk- en -denkniveau, aangevuld met een juridisch gerelateerde opleiding. Bijvoorbeeld richting Rechten. Ook heb je een opleiding of master richting MSRE, MRE en/of Vastgoedrekenen.
 • ruime relevante ervaring. Dit heb je bijvoorbeeld opgedaan bij een ontwikkelaar in de vastgoedsector of op een advocatenkantoor. Hier heb je ook:

           o verwervingshandelingen uitgevoerd
           o tenders geschreven
           o kennis opgedaan van de prijssystematiek
           o een netwerk in de vastgoedwereld opgebouwd


Onze arbeidsvoorwaarden 

Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving, collega’s die waarde hechten aan een goede onderlinge samenwerking en een baan met impact. Als juridisch adviseur uitgifte en vastgoed bij de gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een:

 • salaris van maximaal € 5.520 bruto per maand.
 • flexibele indeling van je werktijden, thuiswerkdag of -dagen. Als het past binnen je agenda, is dit mogelijk. 
 • reiskostenvergoeding voor auto of OV. Daarnaast heb je recht op extra reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'.
 • goede pensioenregeling bij het ABP.
 • dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
 • uitgebreide keuze aan (interne én externe) trainingen en opleidingen.
 • korting op je zorgverzekering.
 • mobiele telefoon en laptop.

Bovenstaande arbeidsvoorwaarden horen bij een werkweek van 36 uur. 


Meteen solliciteren

Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature. Wil je eerst meer informatie voordat je solliciteert? Saskia Pasma, adjunct- en afdelingsmanager Gebiedsontwikkeling kan je alles over deze functie vertellen. Je bereikt haar via spasma@almere.nl.


De kracht van het verschil

Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen.