Bestuursadviseur


36 uur | Max. € 5.984 | Sluitingsdatum 13-1-2019     


Je bent een adviseur met flair die de verbinding weet te leggen in een politiek-bestuurlijk krachtenveld. Je hebt ervaring op het gebied van strategische, inhoudelijke advisering op het snijvlak van organisatie, bestuur en politiek. Als inhoudelijk klankbord voor de wethouder draag je bij aan een snelle en scherpe integrale besluitvorming.


Wat ga je doen
Als bestuursadviseur houd je zicht op de afhandeling van bestuurlijk belangrijke dossiers en coördineer je de afstemming tussen de bestuurder, de organisatie, de gemeenteraad en externe partijen. Jouw advisering is gericht op de overkoepelende samenhang en strategie van de portefeuille. Je fungeert als kritisch sparringpartner voor de bestuurder en geeft gevraagd en ongevraagd feedback.
 
Collega’s binnen de organisatie adviseer je op samenhang en kwaliteit in voor de bestuurder belangrijke dossiers en daarbij treed je op als klankbord voor de concerndirectie, afdelingsmanagement en beleidsadviseurs. Je verbindt in de brede zin tussen de organisatie en bestuurder, raad, bewoners en tussen onderwerpen.
 
Jij brengt de aan jouw gekoppelde bestuurder in haar rol door:

  • het bewaken en initiëren van door de bestuurder gewenste activiteiten en acties.
  • het adviseren bij urgente kwesties met interne of externe partijen waarbij politieke sensitiviteit een grote rol speelt.
  • het adviseren van de bestuurder en het college over interne en externe ontwikkelingen

Voor de bestuurder waaraan je gekoppeld bent werk je als een team nauw samen met de woordvoerder en de bestuurssecretaresse(s). Je werkt met je collega bestuursadviseurs voor het college als geheel. De politieke markt maakt nadrukkelijk onderdeel uit van je werkomgeving. Goede samenwerking met je collega bestuursadviseurs, bureau agenda, de collegesecretaris en de secretarissen van de concerndirectie is essentieel. Openheid, vertrouwen, elkaar vervangen en helpen zijn daarbij kernbegrippen.

Wat breng je mee
Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en kennis van (gemeentelijke) overheidsorganisaties. Je hebt ruime werkervaring in een complexe en bestuurlijke omgeving en gedegen kennis van en ruime ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen. Jouw strategisch inhoudelijke niveau laat zich zien in integrale advisering vanuit de context (maatschappij, politiek, bestuur en organisatie). Je bent een harde werker, straalt gezag uit en hebt een stevige persoonlijkheid. Je bent kritisch en in staat om tegenwicht te bieden en te sturen op resultaat.

Je weet in korte tijd een stevig netwerk op te bouwen. Je hebt een scherpe analytische geest en het vermogen om boven de materie uit te stijgen. Je bent flexibel in tijd en inzet. Affiniteit met de portefeuille Openbare ruimte, Kunst & Cultuur en Stedelijke vernieuwing is een pré.


Onze arbeidsvoorwaarden  
Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Als Bestuursadviseur bij de gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een:

  • salaris van maximaal € 5.984 bruto per maand (schaal 13).
  • goede pensioenregeling bij het ABP.
  • reiskostenvergoeding; zowel met eigen vervoer als met het ov kun je rekenen op een financiële tegemoetkoming.
  • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen.
  • thuiswerkdag of -dagen. Als het past binnen je agenda is dit mogelijk.
  • dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris. Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
  • korting op je zorgverzekering.

 
Meteen solliciteren
Dat kan via het digitale sollicitatieformulier. Doe het wel voor 14 januari 2019, want dan sluiten we de vacature Bestuursadviseur bij de gemeente Almere. Wil je eerst meer informatie voordat je solliciteert? Hans Gispen, afdelingsmanager BAO, kan je alles over deze functie vertellen. Je bereikt hem via jhgispen@almere.nl  of 06-12075969. Bij voorkeur na 7 januari i.v.m. de vakantieperiode.

 

De kracht van het verschil
Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen.