Accountmanager Debiteuren


36 uur |   € 2.335 - € 3.376  | Sluitingsdatum 19-03-2019


Wat ga je doen

Je gaat ten onrechte of te veel ontvangen bijstandsuitkering van de klant terugvorderen op basis van de regels van de Participatiewet. Dat kan zijn omdat er teveel is uitbetaald, dat er per ongeluk geld is overgemaakt of dat er helemaal geen recht was op bijstand. Dit doe je nadat je (administratief en/of dossier-) onderzoek  hebt verricht als er mogelijk sprake is van een ten onrechte betaalde bijstandsuitkering of uitkeringsfraude is gepleegd. Het werk is reactief maar ook zeker proactief: door jouw onderzoek en beslissingen wordt gezorgd voor de terugbetaling van een ten onrechte ontvangen uitkering. Dit draagt natuurlijk bij aan het draagvlak om de sociale voorzieningen te behouden.

Jij beoordeelt, met inachtneming van de regelgeving, de specifieke omstandigheden van de cliënt en met de uitkomsten van zo’n onderzoek, maar met name door jouw ontwikkelde gevoel van menswaardige rechtvaardigheid, hoe de klant gaat terugbetalen. Je kan dit doen door middel van een inhouding op zijn of haar uitkering of je spreekt een aflossingsregeling of betalingsverplichting af. Doel van de incassoactiviteiten is om beslaglegging te voorkomen, om te komen van repressie naar preventie. Je past mediation toe in je communicatie met de klant en je hebt veel contact met schuldhulpbemiddeling.

Wie ben jij

Dit vak is prachtig en lastig tegelijkertijd. Enerzijds heb je vaak pittige slecht nieuws gesprekken en moet je soms overgaan tot vervelende maatregelen, anderzijds zorg je er wel voor dat gemeenschapsgeld niet verkeerd wordt uitgegeven en dat mensen zich aan de wet houden. Dat kan alleen als je een scherp gevoel voor rechtvaardigheid hebt, mensen stevig kunt aanspreken en hen kunt coachen naar gewenst gedrag. Je bent dus zowel resultaat- als oplossingsgericht. Je kunt prima op alle niveaus communiceren. Je bent een prettige, gezellige collega die graag spart, maar prima zelfstandig werkt. Je bent krachtig en je staat sterk in je schoenen.

Wat heb je nog meer in huis

Allereerst is de Participatiewet, zeker op het gebied van handhaving, voor jou gesneden koek. Je werkt nu al als fraudehandhaver, incassomedewerker of boeteambtenaar, bijvoorbeeld bij een gemeente/UWV of je kent de wet vanuit je werk bij een Deurwaarderskantoor/Incassobedrijf. 

We hebben 2 harde eisen: 

  • minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met Suite/GWS (in de afgelopen 2 jaar)
  • aantoonbare kennis van participatiewet en sociale zekerheidswetgeving blijkend uit relevante werkervaring/cursussen.

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Als accountmanager debiteuren bij gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een:

  • salaris van maximaal  € 3.376 bruto per maand.( bij een 36 urige werkweek).
  • reiskostenvergoeding voor auto of OV. Daarnaast heb je recht op extra reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'.
  • Gegarandeerde dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
  • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij slimmer.

Informeren en solliciteren?
De sluitingsdatum is 19-03-2019. Meer weten? Arjan Bouwknegt vertelt je er graag meer over. Je bereikt hem via 06-30363066  of via ajbouwknegt@almere.nl.

De werkomgeving

Het onderdeel Betaling, Terugvordering en Verhaal handhaaft in samenhang met de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Almere en andere partners de wet- en regelgeving op het gebied van de Sociale Zekerheid (uitkeringen ingevolge de Participatiewet en andere uitkeringen).  Hiermee dragen wij bij aan een doelmatige, rechtvaardige en rechtmatige dienstverlening aan de inwoners van Almere. Het team is onderdeel van de afdeling Belastingen en Uitkeringen.

Met het team zijn we dynamisch: we willen ons telkens verder ontwikkelen en staan erg open om ons vak verder te innoveren. Daarbij wordt de integraliteit gezocht voor de specifieke doelgroep en met het oog op de ontwikkelingen in de samenleving. Hiermee streven wij er naar om zo goed mogelijk kwantitatief en kwalitatief verantwoorde resultaten te behalen voor zowel onze klanten als voor ons als gemeente Almere.

De kracht van het verschil
Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen.


Paulien Wilde | Corporate Recruiter

Willem van Beurden | Corporate Recruiter