Functioneel beheerder digitale dienstverlening

 

 

Functioneel beheerder digitale dienstverlening
36 uur | €2.756 - €4.048 | sluitingsdatum 17-01-2021

 

 

 

Wil jij werken in een complexe omgeving die volop in ontwikkeling is? Waar altijd iets nieuws te leren valt en je ook nog eens een direct maatschappelijke bijdrage levert? Dan is dit de baan voor jou!

Almere is in 40 jaar tijd uitgegroeid tot een kleurrijke stad met ruim 205.000 inwoners. Een nieuw paspoort regelen, een bouwvergunning aanvragen, een melding indienen over overlast in de buurt; allemaal zaken waarvan je nu al weet dat je die bij jouw gemeente kunt regelen. Onze dienstverlening is echter nog veel omvangrijker dan dat. Meer dan ooit heeft de digitale dienstverlening zich in zo rap tempo ontwikkeld. Als functioneel beheerder digitale dienstverlening ga jij hier een cruciale bijdrage aan leveren!

Wat ga je doen
De afdeling ICTAR (ICT, applicatiemanagement en Regie) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen in stand houden van de gemeentelijke informatievoorziening. Als Functioneel beheerder binnen het team IT-Operatie ben jij samen met 60 collega’s de cruciale schakel tussen de medewerkers, inwoners en data. Jij zorgt ervoor dat al deze aspecten zodanig op elkaar aansluiten, dat de applicaties en overige componenten 24/7 beschikbaar, veilig zijn en de juiste kwaliteit hebben. ICTAR is het hart van de organisatie waar ongeveer 130 collega’s werkzaam zijn die dagelijks 2700 collega’s ondersteunen, om de best mogelijke (digitale) dienstverlening te leveren aan de stad Almere en haar inwoners. En dat is elke dag weer een nieuwe uitdaging, want een gemeente is een complexe organisatie met haar 400 verschillende processen en een veelvoud aan softwarecomponenten.

In jouw rol beheer en onderhoud je functioneel de generieke componenten van onze digitale dienstverlening zoals: het zaaksysteem Djuma, e-formulieren, KTA, ESB en de bijbehorende backoffice applicaties i.s.m. de andere functioneel beheerders. Je adviseert de afdelingen over mogelijke verbeteringen in de bedrijfsprocessen. Je combineert organisatorische, bestuurlijke en informatietechnische aspecten van informatievoorziening tot haalbare oplossingen en zorgt voor implementatie. Daarnaast draag je bij aan het ontwikkelen, documenteren, uitvoeren van test- en acceptatieprocedures op functioneel gebied. Je draagt actief bij in het afhandelen van incidenten en wijzigingen. Je zorgt voor goede borging en hoge beschikbaarheid van de IT-componenten door het opstellen van beheerdocumentatie en kennisoverdracht. Met een klantvriendelijke en collegiale houding zorg je voor goede samenwerking en communicatie naar klanten en collega's. En bovenal zorg je dat dit op een veilige en gestructureerde manier gebeurt.

 

 

 

Astrid Parauti

Senior Functioneel Beheerder

 

"Wil je eerst meer weten? Ik vertel je er graag meer over, bel gerust of meld je aan via onderstaande button, dan neem ik zo snel mogelijk contact met jou op!"

 

Wie ben jij

Op verjaardagen vertel jij vol trots dat je bij een gemeente werkt als functioneel beheerder. Je vindt je werk razend interessant en je hebt op dit gebied een brede interesse. Je hebt affiniteit met IT en bent bekend met applicatiebeheer en relevante ICT-processen, kennis van verwante primaire en/of ondersteunende processen. Daarnaast heb je kennis van informatieanalyse methoden en technieken, geautomatiseerde tools voor rapportage en analyse, en administratieve organisatie. Want jij zorgt ervoor dat de juiste data op een veilige manier en op het juiste moment beschikbaar komt d.m.v. excellent functioneel beheer. Jouw werk is dus essentieel en onmisbaar voor heel veel burgers en organisaties. 

Wat breng je mee

Je bent een ervaren IT professional die goed is in zijn of haar vak. Je hebt een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau met relevante opleidingen en trainingen zoals (technische) bedrijskunde, Informatica, BISL en ITIL. Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie. Je bent in staat complexe beheeractiviteiten en vraagstukken zelfstandig uit te voeren. Je houdt je vakkennis en competenties continu op peil en bent in staat te reflecteren, feedback te geven en te ontvangen. Je bent proactief binnen het team, signaleert verbeterpunten en adviseert je directe collega’s en het management erover. Tenslotte heb je geen bezwaar tegen het werken buiten kantoortijden. 

Arbeidsvoorwaarden
Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Als Functioneel beheerder bij gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een:

  • salaris van minimaal € 2.756 en maximaal € 4.048 bruto per maand.
  • de mogelijkheid/ruimte om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.
  • mobiele telefoon en laptop van de zaak.
  • reiskostenvergoeding voor auto of OV. 
  • (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof.
  • dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
  • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij slimmer.

Bovenstaande arbeidsvoorwaarden horen bij een werkweek van 36 uur. Werk je liever 32 of 40 uur per week, dan is dat uiteraard bespreekbaar. Uitgebreide informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op onze website.

Informeren en solliciteren 
De sluitingsdatum is 17 januari 2021. Wil je eerst meer weten? Dat kan! Astrid Parauti (06 11 70 50 64) en Michael Mentink (06 31 96 63 77) vertellen je er graag meer over. Of meld je aan voor een netwerkgesprek, dan bellen we jou om al jouw vragen te beantwoorden. Ben je meteen enthousiast? Dan ontvangen we graag jouw motivatie en CV.

Gezien het feit dat we allemaal vanuit huis werken, zullen de eerste kennismakingsgesprekken digitaal plaatsvinden via MS Teams.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige vacatures?Maak dan een vacature alert aan. Of volg ons op LinkedIn.

Liefde voor Almere
Gemeente Almere wil een overheid zijn die bereikbaar en begripvol is voor iedereen. Een organisatie die doet wat nodig is om in de behoeften van de stad en haar inwoners te voorzien. Werken bij Almere is daarom een kwestie van het hart. Gewoon, omdat het goed voelt om het verschil te maken voor onze inwoners. We kunnen de stad alleen maximaal bedienen met medewerkers die oprecht betrokken zijn bij Almere, de stad goed (willen leren) kennen en die het verschil willen maken. 

 

 

 

Willem van Beurden 

Corporate Recruiter

 

Ouafika Aissati

Recruitment marketeer