Projectmanager gebiedsontwikkeling


36 uur | Max. 5.520 | Sluitingsdatum 14-02-2019

Als boegbeeld van de projecten leid en coach je teams naar grote successen.
Met ruimte om projecten op jouw manier vorm te geven, realiseer je nieuwe gebieden in Almere.


Met jouw ervaring en kennis van de vastgoedmarkt stuur je grote projecten aan binnen de afdeling Gebiedsontwikkeling. Als projectmanager ben je de verbindende factor die vakgebieden samenbrengt om nieuwe gebieden met openbare ruimten, woningen, bedrijven en bijbehorende voorzieningen te realiseren. En omdat Almere een jonge stad is, valt er ook nog enorm veel te realiseren. Daarnaast buig jij je over bestaande gebieden. Is hervorming van een gebied nodig? Moet een gebouw een andere functie krijgen of is sloop noodzakelijk? Als boegbeeld van de projecten leid en coach je teams naar grote successen. Daarmee zetten jullie samen de ontwikkeling van Almere door naar een sterke, duurzame stad. Dat betekent dat je als projectmanager gebiedsontwikkeling:

 • projecten leidt en de verantwoordelijkheid pakt voor de resultaten van de projecten. Ook ben je verantwoordelijk voor het budget voor exploitatieplannen en grondexploitaties. 
 • samen met je team documenten analyseert, ontwikkel-, bouw- en inrichtingsplannen maakt en deze onderbouwt. Hierbij kijk je naar het grotere geheel, zodat je precies weet of jouw plannen andere plannen raken. 
 • overlegt, onderhandelt en overeenkomsten sluit. Daarnaast adviseer je de ambtelijk opdrachtgever, de directie en het bestuur hierover. 


Midden in de samenleving, midden in onze organisatie

Gemeente Almere is de snelst groeiende gemeente van Nederland. En met veel grond in eigendom. De werkplek die jij versterkt is de afdeling Gebiedsontwikkeling. Een flinke commerciële afdeling waar zo’n 100 mannen en vrouwen werken aan de ontwikkeling van nieuwe en bestaande gebieden binnen Almere. Van visievorming tot het bouw- en woonrijp maken van openbare ruimtes. En van aanbesteding tot realisatie. We zijn van begin tot eind betrokken, bij meerdere disciplines. Jouw collega’s bestaan uit projectmanagers, ondersteuners, uitgiftenadviseurs, planners, medewerkers van de kavelwinkel en collega’s van het werkveld Stedenbouw, Landschap en Verkeer. 

Fantastisch centraal gelegen en dus goed te bereiken vanuit zowel Amsterdam en Utrecht als Lelystad: het stadhuis van Almere vind je midden in de stad. Binnen tref je open ruimtes, flexplekken en natuurlijk jouw collega’s. En die collega’s zijn zelfsturende professionals die veel vrijheid krijgen. Dat geldt natuurlijk ook voor jou als projectmanager gebiedsontwikkeling. Binnen je functie werk je samen met alle disciplines. Daarnaast kun je met je collega’s goed sparren en zijn zij bereid om elkaar te helpen en werk van elkaar over te nemen. 


Jouw profiel

In deze functie heb je overtuigingskracht nodig. Daarom zoeken we een projectmanager gebiedsontwikkeling die uitgesproken is en die grenzen op durft te zoeken. Jouw plannen weet je binnen de politiek te onderbouwen en te ‘verkopen’. Toch kun je ook tegen feedback en ben je bereid om aanpassingen te maken in jouw plannen. Je bent een verbinder die op alle niveaus communiceert. En je kan tegen vrijheid. Jij bent namelijk vrij om projecten in te vullen op jouw manier. Je voelt je verbonden met Almere, waardoor je het geen probleem vindt om aan te schuiven tijdens bijvoorbeeld bewonersavonden of raadsvergaderingen. Ook breng je mee naar jouw nieuwe baan:

 • academisch werk- en -denkniveau. Je hebt een opleiding afgerond richting Bedrijfskunde, Ruimtelijke Ordening en Planologie, Sociale Geografie en Planologie of iets vergelijkbaars. 
 • ruime werkervaring als projectmanager of projectleider in de vastgoedsector, waarbij je ervaring hebt opgedaan met verschillende applicaties op het gebied van applicatiemanagement. 


Onze arbeidsvoorwaarden 

Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Als projectmanager gebiedsontwikkeling bij de gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een:

 • salaris van maximaal € 5.520 bruto per maand.
 • thuiswerkdag of -dagen en flexibele indeling van je werktijden. Als het past binnen je agenda is dit mogelijk.
 • goede pensioenregeling bij het ABP.
 • reiskostenvergoeding voor auto of OV. Daarnaast heb je recht op extra reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'.
 • dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
 • mobiele telefoon en  laptop 
 • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen.
 • korting op je zorgverzekering.

Bovenstaande arbeidsvoorwaarden horen bij een werkweek van 36 uur. 


Meteen solliciteren

Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature. Wil je eerst meer informatie voordat je solliciteert? Saskia Pasma, adjunct- en afdelingsmanager Gebiedsontwikkeling, kan je alles over deze functie vertellen. Je bereikt haar via spasma@almere.nl.


De kracht van het verschil

Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen.