Onderwijs, sport en cultuur

Onderwijs, sport en cultuur


De afdeling Onderwijs, Sport en Cultuur werkt met passie en bevlogenheid voor de stad Almere en draagt bij aan de kracht, de gezondheid en het plezier van haar inwoners. We zorgen dat Almeerders de kans krijgen om hun talenten zo goed mogelijk te ontwikkelen, sociale vaardigheden op te doen en creatief te leren denken, zodat zij succesvol kunnen deelnemen aan de samenleving, nu en later.

We gaan voor een divers en kwalitatief aanbod van scholen die fungeren als centrale ontmoetingsplekken in de wijken. Een sterke verbinding met jeugdhulp helpt om (potentiƫle) opgroeiproblemen vroegtijdig te signaleren. De sportaccommodaties en de Almeerse buitenruimte richten we zo in dat ze uitnodigen tot een leven lang sporten en bewegen. Daarbij creƫren we ook de faciliteiten die passen bij de ambitie om een kweekvijver te zijn voor de Olympische kampioenen van morgen. Cultuur in Almere is van en voor iedereen. Uitgangspunt is een breed aanbod dat aansluit bij de wensen van de inwoners en dat tegelijkertijd het regionale en landelijke profiel van Almere versterkt. Als jonge stad koesteren we onze rijke archeologische geschiedenis en het groeiende aantal architectonische iconen. Dit alles vraagt dat we midden in de samenleving staan en dagelijks de samenwerking opzoeken met inwoners, partnerorganisaties en met elkaar.

De afdeling OSC bestaat uit de uitvoerende teams Sportaccommodaties en Leerplicht/RMC en uit het beleidsteam Onderwijs, Sport en Cultuur. Zo'n honderd gemotiveerde professionals zorgen met elkaar voor kwaliteit, een goede sfeer en een hoge productiviteit.

Voorbeelden van vacatures:

  • Beleidsadviseur Cultuur
  • Adviseur Onderwijs
  • Archeoloog
  • Senior adviseur Sport & Onderwijs
  • Leerplichtambtenaar
  • Medwerker Sportaccomodatie
  • Junior adviseur 

Interesse in toekomstige vacatures? We houden je graag op de hoogte via onze vacature alert.
Of neem contact op met de corporate recruiter van de afdeling Onderwijs, sport en cultuur: Berthina Mulder