Onze werkwijze

Sollicitatieproces

Enthousiast geworden over een van onze vacatures en van onze organisatie? Dan ontvangen wij natuurlijk graag jouw sollicitatie! Via de sollicitatiebutton in de vacaturetekst kun jij jouw sollicitatie naar ons sturen. Jij ontvangt altijd een bevestiging. Let op: deze bevestiging kan in jouw ongewenste mail staan. Samen met de vacaturehouder bekijken wij alle sollicitaties en zullen vervolgens besluiten wie er uitgenodigd worden voor een eerste kennismaking. Jij zult altijd iets van ons horen, dus ook wanneer jij niet uitgenodigd wordt voor een eerste kennismaking. Onze voorkeur is om jou persoonlijk te spreken bij ons op het stadhuis. Lukt dat niet? Dan kunnen wij natuurlijk ook digitaal een gesprek doen.

Sollicitatieproces

DNA, gemeente Almere!

In onze wervingen zoeken wij natuurlijk continu naar iemand met het juiste DNA, iemand met gemeente Almere DNA. En dat betekent inventief te werk gaan, de kracht van samen erkennen en aan de slag gaan met een gezonde dosis lef. Zo gaan wij ook in ons wervingsproces te werk, ook hier laten wij ons eigen DNA zien. Daarin zitten een aantal belangrijke principes en uitgangspunten verweven.

Geen procedures, maar gastvrij en op maat
Wij hanteren geen standaard procedure voor onze vacatures, daardoor ziet ons wervingsproces er iedere keer anders uit. De ene keer zul jij misschien worden uitgenodigd voor een ontbijtsessie, de volgende keer zullen wij een open dag organiseren en het andere moment kiezen wij voor een ‘’traditionele’’ selectiecommissie met een aantal gesprekspartners.

Intern en extern werven
‘’Bij gelijke geschiktheid, genieten interne sollicitanten de voorkeur’’, is een zin die jij bij ons niet snel zult tegenkomen. Wij zijn hier namelijk geen voorstander van. Dus goed voor jou om te weten, als een vacature bij ons extern staat, dan is de interne ronde al afgerond.

Netwerkgesprekken
Bij de meeste vacatures werken wij met netwerkgesprekken. Voordat de reactietermijn sluit bieden wij jou de mogelijkheid om informeel in gesprek te komen met de vacaturehouder. Zodat jij beter de afweging kunt maken of deze vacature bij jou past.

Afwijzingen
Alhoewel het niet de schoonheidsprijs verdient, sturen wij ook van die onpersoonlijke afwijzingsmails. En deze mails doen op geen enkele wijze recht aan jouw persoonlijke talenten en kwaliteiten. Maar met meer dan duizenden sollicitanten per jaar, zul jij ook begrijpen dat wij niet ontkomen aan het sturen van deze mails. Weet wel dat jij altijd mag bellen en/of mailen, als jij behoefte hebt aan een uitgebreidere toelichting op een ontvangen afwijzing.

Overheidservaring
Wij geloven dat onze organisatie beter wordt door juist ook medewerkers aan te trekken zonder gemeentelijke ervaring, maar die wel uitkijken naar een baan met maatschappelijke impact. Ben jij een ondernemende netwerker, heb jij lef, durf jij fouten te maken en kun jij ons een spiegel voorhouden? Twijfel dan niet en solliciteer zeker!