Over ons

Over ons


Het werken bij en voor gemeente Almere is divers en vaak ook complex. De hoeveelheid diensten en producten is bijzonder groot. Van een rijbewijs tot een omgevingsvergunning. Van een ruimtevisie tot het organiseren van de verkiezingen. Het resultaat in je werk is heel tastbaar en je draagt bij aan maatschappelijke opgaven.

Als ambtenaar willen we graag iets betekenen voor de samenleving. Het werk geeft veel voldoening maar als ambtenaar sta je constant op een evenwichtsbalk. De samenleving is complex en je balanceert voortdurend heen en weer tussen de ambtelijke en de politieke werkelijkheid en niet te vergeten de veranderende samenleving. In je rol moet je je continu kunnen verhouden tussen de werkelijkheid buiten en binnen de organisatie. De verschillen tussen beide werelden bij elkaar brengen maakt het werk zo uitdagend en leuk.

Liefde voor Almere

Gemeente Almere wil een overheid zijn die bereikbaar en begripvol is voor iedereen. Een organisatie die doet wat nodig is om in de behoeften van de stad en haar inwoners te voorzien. Werken bij Almere is daarom een kwestie van het hart. Gewoon, omdat het goed voelt om het verschil te maken voor onze inwoners. We kunnen de stad alleen maximaal bedienen met medewerkers die oprecht betrokken zijn bij Almere, de stad goed (willen leren) kennen en die het verschil willen maken.