Gebiedsontwikkeling

In tien jaar bijna 25.000 nieuw woningen bouwen. Het kan in Almere en Almere kan het. De ambitie is uitgetekend in het Stedelijk Woningbouwprogramma Almere 2021-2024. De afdeling Gebiedsontwikkeling van gemeente Almere werkt met veel bezieling aan de ontwikkeling en realisatie van deze ambitieuze plannen. De afdeling beheert een grote grondportefeuille en gaat deze ambities de komende jaren waarmaken. Dat willen we zo duurzaam mogelijk doen. Nieuwe wijken en de oudste delen van Almere die aan vernieuwing toe zijn, maken we toekomstbestendig. Dat betekent dat we zuinig omgaan met energie, kiezen voor ontwerpen en materialen die lang meegaan en opnieuw gebruikt kunnen worden, hittestress en wateroverlast aanpakken en aandacht hebben voor de verbinding van de stad met de natuur. 

Dat we al goed op stoom zijn kun je met eigen ogen zien op diverse plekken in de stad. En er zit nog veel meer in pijplijn en nóg zijn er voor ontwikkelende partijen kansen om met beide handen aan te grijpen. Almere geeft een enorme variatie aan grond uit en in de stad zijn lege panden te vinden waar transformatie mogelijk is. 

Neem een kijkje in Almere Poort. Een nieuw stadsdeel aan het water en naast een bos. Het heeft een mooi strand en een prachtige jachthaven die samen een scala aan watersportmogelijkheden bieden. Het stadsdeel ligt aan de A6, vlakbij Amsterdam en 't Gooi en heeft een eigen NS station en een goede busverbinding met de andere delen van Almere. Extra interessant zijn de ontwikkelingen in de deelgebieden Europakwartier OostDuin en Pampushout

Linda den Iseger - Adviseur Uitgifte en Vastgoed


“Ik mag me zowel met bedrijventerreinen als met woningbouw bezighouden. Van een deal met heel veel grondoppervlak voor een groot bedrijfspand tot bedrijven 
met buitenlandse investeerders of bedrijven die ook hun medewerkers willen laten meeverhuizen. En van grote investeerders die een pand neerzetten en een eindgebruiker zoeken tot kleine bedrijven die een pand bouwen met eigen geld. Daar spelen ook hele andere emoties. Want die laatsten hebben vaak hun eigen vermogen, hun pensioen erin zitten. Bij woningbouw heb je weer te maken met andere spelers. Van beleggers en ontwikkelaars tot woningbouwcorporaties

 

Linda den Iseger - Adviseur Uitgifte en Vastgoed

Een ander stadsdeel dat we graag in de spotlight zetten is Almere Hout. Rust, ruimte en groen, maar wel aan de rand van een stad met alle voorzieningen. In Almere Hout kun je wonen in villapark Vogelhorst of het dorp Nobelhorst.

Almere Centrum moet een plek zijn waar je graag wilt wonen, werken, studeren, uitgaan of op een andere manier tijd doorbrengt. Komende jaren is er de kans om 5.000 woningen toe te voegen aan 
Almere Centrum.

Vivianne Heijkoop - Adviseur duurzaamheid

Almere wil in 2030 100% duurzaam zijn. Maar hoe doen we dat? Hoever zijn we eigenlijk al? En hoe geven we duurzaamheid een plek in projecten? Vivianne Heijkoop is adviseur Duurzaamheid bij Gebiedsontwikkeling. Zij noemt zichzelf ‘de verfrissende blik op het project, die de belemmeringen, het budget en de juridische kant nog niet kent’. “Duurzaamheid moet je heel goed vastleggen in beleid. De kunst zit hem echt in de onderhandeling. In tenders maak je dat meetbaar met eisen en wensen. Zoals klimaatadaptief in richten, zodat de bewoners straks geen natte voeten krijgen.”

Vivianne Heijkoop - Adviseur duurzaamheid
Jeffrey van 't Hof - Projectmanager Ontwikkeling

Jeffrey van 't Hof - Projectmanager Ontwikkeling

In tien jaar bijna 25.000 nieuw woningen bouwen. Het kan in Almere en Almere kan het. De afdeling Gebiedsontwikkeling van Gemeente Almere werkt met veel bezieling aan de ontwikkeling en realisatie van deze ambitieuze plannen.

Jeffrey van ’t Hof is Projectmanager Ontwikkeling bij ​de afdeling Gebiedsontwikkeling. Een van zijn taken is ‘tenderen’; het aanbesteden van de verkoop van grond. “Wij verkopen grond voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld woningen of bedrijven en geven ontwikkelaars de kans om hierop in te schrijven.”

“Het is erg leuk om in Almere te werken: je hebt hier heel bijzondere projecten en er zijn maar weinig gemeenten die eigen grond uitgeven.

Voorbeelden van vacatures:

  • Planeconoom
  • Projectmanager Gebiedsontwikkeling
  • Grondverkoper
  • Junior Stedenbouwkundige
  • Adviseur Duurzaamheid
  • Stedenbouwkundig ontwerper
  • Landschapsarchitect

Kijk voor actuele vacatures hier.

Interesse in toekomstige vacatures? We houden je graag op de hoogte via onze vacature alert