Stadsreiniging

Stadsreiniging

 

‘’Almere is van de grote steden een van de landelijke koplopers met het minste restafval!"

Almere, pas 43 jaar jong, bruisend van energie en groei. Een stad die nog altijd, continu, in beweging is. Bij de afdeling stadsreiniging draait het niet alleen om schoonmaken, maar ook om het beheren van de stad. Dit uit zich in de ambitieuze doelen van onze organisatie op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en het transformeren van afval naar waardevolle stedelijke grondstoffen. Milieu en duurzaamheid staan hoog op de agenda. Als kers op de taart heeft Almere een hypermodern Upcyclecentrum geopend. Hier wordt afval direct omgezet in nieuwe producten en te koop aangeboden, ook worden burgers en scholen hier voorgelicht over de mogelijkheden van upcycling.

De inspanningen van deze afdelingen werpen inmiddels ook behoorlijk hun vruchten af: Almere behoort tot de landelijke koplopers in het minimaliseren van restafval. Maar daarmee neemt de ambitie niet af, om dit succes verder uit te breiden, is niet alleen een goed georganiseerde uitvoering, maar ook inzicht in en invloed op het gedrag van bewoners. Daarom werkt deze afdeling aan de transitie ‘’van afval naar grondstof’’, waardoor wij afval kunnen omzetten in waardevolle materialen, die op de markt verhandeld kunnen worden. Continu zal de afdeling blijven streven naar een schone en duurzame toekomst voor onze stad.

Op dit moment geen interessante vacatures bij de afdeling Stadsreiniging? Meld jezelf aan voor onze vacature alert, zo kunnen wij jou wekelijks op de hoogte houden. Uiteraard kun jij, voor meer informatie, ook contact opnemen met de recruiter van deze afdeling: Saskia Sjoers.