Onze werkwijze

Geen procedures maar gastvrijheid en maatwerk

We hanteren bij gemeente Almere geen standaard procedure voor het afhandelen van onze vacatures. Daardoor kan het zijn dat we bij de ene vacature een ontbijtsessie organiseren voor geïnteresseerden. Of bij een andere vacature een rondleiding met een touringcar door het gebied waarover je gaat adviseren. En soms ook lekker ouderwets een traditionele selectiecommissie van 3 mensen tegenover je.

Geen procedures maar gastvrijheid en maatwerk
Netwerkgesprekken

Netwerkgesprekken

Bij de meeste vacatures werken we met netwerkgesprekken. Voordat de reactietermijn sluit bieden we je de mogelijkheid om informeel in gesprek te komen met de vacaturehouder. Zodat jij beter de afweging kunt maken of deze vacature bij je past.

Overheidservaring

We geloven dat onze organisatie beter wordt door juist ook medewerkers aan te trekken zonder gemeentelijke ervaring of kennis van het openbaar bestuur, maar die daar wel het verschil willen gaan maken. Ben je een ondernemende netwerker, heb je lef, durf jij fouten te maken en kun je ons een spiegel voorhouden? Dan horen we graag van jou.

Overheidservaring
Gelijktijdig intern en extern werven

Gelijktijdig intern en extern werven

Daar zijn we bij gemeente Almere geen voorstander van en doen we alleen bij hele hoge uitzondering. Goed om te weten voor jou dus, als een vacature extern gaat dan is de interne ronde al afgehandeld.

Afwijzingen

Met meer dan duizenden sollicitanten per jaar zal je begrijpen dat wij ook van die onpersoonlijke afwijzingsmails versturen. Die doen nooit iemand recht als het gaat om zijn of haar kwaliteiten. Maar weet dat we altijd bereid zijn om een persoonlijke toelichting op maat te geven als je die behoefte hebt.

Afwijzingen