Werk en inkomen

Werk en inkomen

‘’Bestaanszekerheid en werk, in alle vormen, voor iedereen!’’

Hebben mensen moeite met rondkomen? Hebben ze schulden of financiĆ«le zorgen? Lukt het (tijdelijk) niet om te werken? Bij de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Almere kunnen inwoners terecht voor het aanvragen van een uitkering of kunnen we ze helpen met extra’s bij een laag inkomen. Ook kunnen we inwoners wijzen op het aanbod van bijvoorbeeld noodhulporganisaties of doorwijzen naar de schulhulpverlening.

De visie van de afdeling werk en inkomen is dan ook 'Bestaanszekerheid en werk (in alle vormen) voor iedereen!' De doelgroep bij de afdeling Werk en inkomen is in de meeste gevallen kwetsbaar, een doelgroep die vaak net wat meer nodig heeft. Een hartelijke en ondersteunende dienstverlening aan de klant staat daarmee op 1. Bij de afdeling Werk en Inkomen werken ruim 250 professionals op het gebied van werk, inkomen en inburgering verdeeld over maar liefst 10 teams. De functies zijn dan ook zeer divers; klantmanager, inkomensconsulent, jobcoach, sociaal rechercheur of beleidsmedewerker zijn zo maar wat interessante voorbeelden. 

Interesse in toekomstige vacatures? We houden je graag op de hoogte via onze vacature alert.

Of neem contact op met de corporate recruiter van de afdeling Werk en Inkomen: Berthina Mulder

Natascha | jobcoach

Als jobcoach bij de gemeente Almere begeleidt Natascha klanten die na een periode van werkeloosheid, weer aan het werk zijn. 

Ik werk graag met mensen. Dat was ook de reden om een paar jaar geleden de overstap te maken van de farmaceutische industrie naar jobcoach binnen het Sociaal domein. Ik was eerder werkzaam in soortgelijke functie bij de gemeente Amsterdam. Toen ik de vacature in Almere zag heb ik meteen gesolliciteerd. Het is fijn om dit werk in mijn eigen gemeente uit te voeren zodat ik me kan inzetten voor de bewoners van mijn eigen woonplaats. 

Natascha | jobcoach