Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Werken voor Almere betekent een baan met maatschappelijke impact, jouw toegevoegde waarde is vaak heel tastbaar en van betekenis voor iedere Almeerder.

Wij verwachten van onze medewerkers dan ook dat zij in verbinding willen staan met de stad. Samen bouwen wij aan het Almere van de toekomst. Werken voor Almere, doe jij vanuit de volgende kernwaarden:

  • Betrouwbaar
  • Hartelijk
  • Inventief
  • Samen
  • Slagvaardig

Tegenover zo’n impactvolle en verantwoordelijke werkomgeving, staan uiteraard ook een heel aantal mooie arbeidsvoorwaarden.

Arbeidsvoorwaarden

Individueel Keuzebudget (IKB)
Gemeente Almere kent een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%, dat bestaat o.a. uit vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Dit percentage krijg jij over jouw bruto maandsalaris extra. Waar jij dit budget aan besteed, is aan jou. Er zijn verschillende doelen voor het besteden van jouw budget. Zo kun jij bijvoorbeeld denken aan het volgende:

  • Het kopen van extra vakantie-uren, bovenop jouw wettelijke en bovenwettelijke verlofuren.
  • Extra inkomen door (maandelijkse) uitbetaling. Hier gaat uiteraard nog wel belasting van af.
  • Het financieren van een opleiding.

Ontwikkel jezelf
Jij, als medewerker van gemeente Almere, bepaalt ons succes! Daarom vinden wij het enorm belangrijk om te investeren in jouw ontwikkeling. Hiervoor hebben wij een aantal collega’s bij de Almere Academie, hier komt alles samen op het gebied van leren en ontwikkelen.

Wij zijn een lerende organisatie en dat vraagt van ons dat wij nieuwsgierig blijven, lef tonen en durven te reflecteren. Het opleidingsaanbod van de Almere Academie daagt jou uit om aan deze drie competenties te werken. Bijvoorbeeld met trainingen gericht op managementvaardigheden, persoonlijk leiderschap, adviesvaardigheden of digitalisering.

Jouw werkplek
Gemeente Almere is een dynamische en flexibele organisatie, waar hybride werken. Er zijn verschillende mogelijkheden om werk en privé optimaal op elkaar af te stemmen. Welke vorm, tijd en plaats jij kiest om te werken is aan jou, afgestemd op het type werkzaamheden die jij uitvoert. En uiteraard altijd in overleg met jouw leidinggevende en jouw collega`s.

Gemeente Almere is een mantelzorgvriendelijke organisatie. Samen met jouw leidinggevende bekijk jij wat je nodig hebt om een goede werk-privé balans te bereiken.