Medewerker Archieven en Collecties

 

 

Medewerker Archieven en Collecties
36 uur | € 2.865 - € 4.208 | sluitingsdatum 29-05-2022  

 

 

Medewerker Archieven en Collecties
36 uur | € 2.865 - € 4.208 | sluitingsdatum 29-05-2022 

 

 

 

De geschiedenis van Almere is jong en dynamisch! Innovaties en ontwikkelingen volgen elkaar snel op, belangrijk is om alles goed vast te leggen en te borgen. Zo kunnen ook de komende generaties de historie bekijken om vanuit daar verder vooruitstrevend aan de ontwikkeling van de stad te kunnen werken. 

Almere is in 40 jaar tijd uitgegroeid tot een kleurrijke stad met ruim 214.000 inwoners. Stadsarchief Almere is in 2001 opgericht als historisch documentatiecentrum voor de geschiedenis van Almere. Het Stadsarchief beheert zowel de archieven van de gemeente Almere als ook collecties en particuliere archieven uit de stad.

De missie van het Stadsarchief is het versterken van de identiteit van Almere en het bevorderen van de onderlinge samenhang van Almeerders. Alle activiteiten van het Stadsarchief komen voort uit deze missie. En als medewerker archieven en collecties ga jij hier een belangrijke bijdrage aan leveren!

Wat ga je doen

Als medewerker archieven en collecties heb je een breed takenpakket en speel je een belangrijke rol in het beheren, bewerken en toegankelijk maken van (historische) archieven en collecties. Jij bent betrokken bij het hele proces van verwerven, tot overbrengen en beschikbaar stellen. 

Je bent bekend met het beheer van zowel papieren als digitaal materiaal. Beschrijven, beheren en publiceren van archieven en collecties in het digitaal collectiebeheersysteem (CBS) gaan je goed af, dit is namelijk een regelmatig terugkerende activiteit in de rol van Medewerker Archieven en Collecties. Ook het importeren van digitale archieven en inventarissen in het CBS maken onderdeel uit van je takenpakket, net als het uitvoeren van het functioneel beheer van het CBS. Jij bent bekend met de basisprincipes en functionele werking van het e-depot. 

Als Medewerker Archieven en Collecties draag je bij aan het formuleren van een meerjarenplanning, bewerkingsplannen en projectplannen, daarnaast voer je deze ook uit. Je draagt bij aan de afhandeling en dossiervorming van verwervingen en overbrengingen volgens de hierover afgesproken richtlijnen. Bovendien vervul je je rol als achterwacht bij de studiezaal en help je bij de afhandeling van vragen.

Wie ben jij

Jij staat bekend als een echte teamspeler, jij krijgt er namelijk energie van om de verbinding met jouw collega’s te zoeken. Omdat jij gelooft, dat je samen verder komt dan alleen. Je gaat taakgericht te werk en hebt een pragmatische aanpak. Als professional sta jij stevig in je schoenen en weet jij goed prioriteiten te stellen in jouw werkzaamheden.

Analytisch ben jij sterk en vanuit jouw analytische blik weet jij de vertaling te maken naar een praktisch en concreet resultaat. En natuurlijk herken jij je kenmerken als: zorgvuldig, accuraat, pro actief en organisatiesensitief.

Voor een goede invulling van deze functie is het van belang dat jij ervaring hebt met het werken met een collectieregistratiesysteem. Daarnaast heb jij kennis van de Archiefwet, de Auteurswet en de AVG-wetgeving. Verder is een afgeronde opleiding als bijvoorbeeld informatiemanagement of archivering een pré.

Het aanbod

Van onze medewerkers verwachten we slagvaardigheid en inventiviteit. In ruil daarvoor krijg jij een betekenisvolle en dynamische functie, dankzij jouw inspanningen wordt de jonge geschiedenis van Almere op correcte wijze vastgelegd. Oftewel, dankzij jou, kunnen ook over 100 jaar de inwoners van Almere nog terugblikken op gebeurtenissen uit o.a. het jaar 2022! Wouter Bessems vertelt jou graag meer over de functie en afdeling.

 

Daar horen dan ook goede arbeidsvoorwaarden bij:

  • Een tijdelijke functie voor de duur van 1 jaar

  • Salaris van minimaal € 2.865 en maximaal € 4.208 bruto per maand, o.b.v. 36-urige werkweek

  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

  • 17,05% financieel keuzebudget bovenop je salaris

  • De mogelijkheid om plaatsonafhankelijk te werken

  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof

  • Goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie

  • Uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij slimmer.

 

 

Wouter Bessems

Coördinator Stadsarchief

06 28 88 17 77 

 

 

Erin Jansen

Waarnemend Stadsarchivaris
06 31 96 63 34

 

 

Solliciteren 

Voordat de reactietermijn sluit bieden we je de mogelijkheid om informeel in gesprek te komen met Wouter Bessems (06-28881777). Week 17 is Wouter niet aanwezig, dan kun je zijn collega Erin Jansen (06-31966334) bellen voor een informeel gesprek. Zodat jij beter de afweging kunt maken of deze vacature bij je past. Liever meteen solliciteren? Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature. Solliciteer uiterlijk voor 29 mei 2022.

Nieuwsgierig naar ons sollicitatieproces? Kijk dan eens bij onze werkwijze. Een indruk krijgen van je toekomstige collega’s? Kijk dan eens op ons Instagram account of de filmpjes op ons YouTube kanaalWil je op de hoogte blijven van toekomstige vacatures? Maak dan een vacature alert aan. Of volg ons op LinkedIn.

 

 

 

 

Liefde voor Almere

Gemeente Almere wil een overheid zijn die bereikbaar en begripvol is voor iedereen. Een organisatie die doet wat nodig is om in de behoeften van de stad en haar inwoners te voorzien. Werken bij Almere is daarom een kwestie van het hart. Gewoon, omdat het goed voelt om het verschil te maken voor onze inwoners. We kunnen de stad alleen maximaal bedienen met medewerkers die oprecht betrokken zijn bij Almere, de stad goed (willen leren) kennen en die het verschil willen maken.