Open dag vacatures Onderwijs

OPEN DAG 9 februari 2023

De Afdeling Onderwijs, Sport en Cultuur werkt met passie en bevlogenheid voor de stad Almere en draagt bij aan de kracht en het plezier van haar inwoners. Deze afdeling staat letterlijk midden in de samenleving en werkt heel nauw samen met de bewoners en partners in de stad.

Tijdens deze open dag vertellen wij jou meer over de afdeling Onderwijs, Sport en Cultuur en over het werken bij de gemeente. Daarnaast krijg jij de mogelijkheid om ons eens goed te ondervragen over de vacatures, er zullen namelijk een aantal collega’s aanwezig zijn die jou alles hierover kunnen vertellen.

Aansluitend op deze open dag, staat het onderwerp Onderwijs op de agenda tijdens de politieke markt. Graag nodigen wij jou uit om hier samen met ons heen te gaan, zo krijg jij meteen een beeld van wat het thema onderwijs betekent in onze stad en op welke onderwerpen jij het verschil kan gaan maken.

PROGRAMMA

16.00-16.15 uur : Inloop
16.15-16.45 uur : Korte presentatie door afdeling
16.45-18.00 uur : Mogelijkheid tot netwerken
19.00 uur           : Start politieke markt

Adviseur beleid voortijdig schoolverlaten en leerplicht

Als beleidsadviseur onderwijs ben jij de inhoudsdeskundige op het gebied van leerplicht/RMC en voortijdig schoolverlaten. Jij weet het regionale beleidsplan te vertalen naar een beleids- en actieplan voor Almere. Jij werkt hierbij onder andere samen met het uitvoeringsteam leerplicht/RMC, de afdeling Werk & Inkomen, jongerenwerk, onderwijsinstellingen, scholen en andere partners in de stad en de regio.

Adviseur beleid voortijdig schoolverlaten en leerplicht
Strategisch adviseur voortijdig schoolverlaten en leerplicht

Strategisch adviseur voortijdig schoolverlaten en leerplicht

Als strategisch adviseur heb jij een sleutelpositie binnen de afdeling op jouw vakgebied, jij zorgt namelijk voor de verbinding en co├Ârdineert de collega’s die zich op de inhoud bezighouden. Dit doe jij op het gebied van het regionale RMC/VSV functie en op het lokale VSV beleid. Daarnaast adviseer jij het uitvoeringsteam leerplicht-RMC in hun doorontwikkelingsopgave

Strategisch adviseur onderwijsbeleid

In de rol van strategisch adviseur onderwijsbeleid ben jij breed inzetbaar. Jouw bijdrage wordt zichtbaar in de (afdelings-)overstijgende vraagstukken die jij oppakt. Hierbij kun je denken aan onderwijs-jeugdhulp, het terugdringen van het lerarentekort, het vergroten van kansengelijkheid en tegengaan van (taal)achterstanden en laaggeletterdheid. Oftewel een zeer gevarieerd en veelomvattend pakket met wisselende taken en rollen. 

Strategisch adviseur onderwijsbeleid