Geen procedures maar gastvrijheid en maatwerk

 

We hanteren bij gemeente Almere geen ‘procedure’ voor het afhandelen van onze vacatures. Elk vacature, rol, afdeling, manager en sollicitant is weer anders. Per vacature bekijken we samen met de leidinggevende wat er nodig is om tot een goede invulling te komen. Daardoor kan het zijn dat we bij de ene vacature een ontbijtsessie organiseren voor geïnteresseerden. Of bij een andere vacature een rondleiding met een touringcar door het gebied waarover je gaat adviseren. En soms ook lekker ouderwets een traditionele selectiecommissie van 4 mensen tegenover je. Het is aan onze managers hoe ze hier in staan en wat ze hierin naar buiten willen uitstralen. Het geeft jou ook meteen een eerste indruk van de afdeling zelf.

 

 

Netwerkgesprekken 


Bij de meeste vacatures werken we meestal met netwerkgesprekken. Voordat de reactietermijn sluit bieden we je de mogelijkheid om informeel in gesprek te komen met de vacaturehouder. Zodat jij beter de afweging kunt maken of deze vacature bij je past.  

 

 

 

Overheidservaring 

We geloven dat onze organisatie beter wordt door juist ook medewerkers aan te trekken zonder gemeentelijke ervaring of kennis van het openbaar bestuur, maar die daar wel het verschil willen gaan maken. Als overheidservaring geen vereiste is dan vermelden we dat expliciet in de vacaturetekst. 

Gelijktijdig intern en extern werven

Daar zijn we bij gemeente Almere geen voorstander van en doen we alleen bij hele hoge uitzondering. 
Goed om te weten voor jou dus, als een vacature extern gaat dan is de interne ronde al afgehandeld. 

Afwijzingen

Met meer dan duizenden sollicitanten per jaar zal je begrijpen dat wij ook van die onpersoonlijke afwijzingsmails versturen. Die doen nooit iemand recht als het gaat om zijn of haar kwaliteiten. Maar weet dat we altijd bereid zijn om een persoonlijke toelichting op maat te geven als je die behoefte hebt.

 

Vacature nieuwsbrief

Wil je geen vacatures missen?