Traineeships

Traineeship projectmanagement

36 uur | € 2.865 - € 4.208 | sluitingsdatum 09-10-2022 | Startdatum traineeship 01-01-2023

✅ Wil jij on the job het vak van projectmanagement leren?

✅ Werken bij de jongste en snelst groeiende gemeente van Nederland?

✅ Maatschappelijk impact maken?

 Geef je carrière dan een kick-start bij gemeente Almere! 

In dit traineeship word jij opgeleid tot een top projectmanager Openbare ruimte en tegelijkertijd draag jij bij aan een duurzaam en toekomstbestendig Almere. Jouw inspanningen zijn letterlijk zichtbaar in de stad. Werken bij gemeente Almere is kiezen voor een baan in een omgeving waar je volledig jezelf kunt zijn. We vinden het zeer van belang wie jij bent als persoon. Want als medewerker van de gemeente bepaal jij ons succes. Daarom investeren we in het ontwikkelen en inzetten van jouw talent. 

Almere, stad van de toekomst, stad van jouw toekomst!

Almere, stad van de toekomst, stad van jouw toekomst!


Je gaat aan de slag als projectmanager in de openbare ruimte van Almere. Hiervoor ga jij meewerken op twee verschillende afdelingen, namelijk Stadsruimte en Gebiedsontwikkeling.  De afdelingen werken gezamenlijk aan de ontwikkeling van een zo duurzaam mogelijk en toekomstbestendig beheer van de openbare ruimte in Almere.

‘’Wat mij vooral verrast heeft over de gemeente Almere is de sfeer in het stadhuis. Ook de hoeveelheid jonge collega’s heeft mij verrast! Dit komt deels door het traineeship waar je de kans krijgt om samen met leeftijdsgenoten te werken aan projecten maar ook binnen mijn vakgroep heb ik veel jonge collega’s. Het is leuk om te zien dat de gemeente Almere echt investeert in jonge talenten. Er liggen hier heel veel kansen!’’

 

Het programma


“In de praktijk leer je het meest!”, daar waren we snel over uit en zal dus ook kenmerkend zijn voor jouw tijd bij gemeente Almere. 80% van jouw tijd ben je werkzaam in de rol van Projectmanager. De overige 20% van de tijd wordt ingevuld met opleiding, begeleiding en groepsopdrachten. In het begin zul je meer ondersteunend werken binnen het project en langzaam maar zeker zul jij steeds meer eigen verantwoordelijkheden krijgen. Uiteindelijk zul jij zelfstandig als projectmanager aan de slag kunnen. De duur van het traineeship is in totaal twee jaar. Waarbij jij zowel meedraait op projecten binnen de afdeling Stadsruimte, als bij Gebiedsontwikkeling. 

Het programma
Jouw DNA

Jouw DNA


Een gezonde dosis nieuwsgierigheid zit in jouw DNA. Je bent open-minded en vindt het interessant om verschillende perspectieven te zien en samen te brengen. Jij ziet dit als dé kickstart van jouw carrière. Je staat dan ook nog aan het begin van jouw loopbaan, dit kan betekenen dat jij net jouw HBO of WO hebt afgerond of dat je al een paar jaar relevante werkervaring hebt opgedaan. Wat natuurlijk als een paal boven water staat, is dat jij affiniteit moet hebben met projecten in de openbare ruimte van Almere. 

Er zijn al een aantal trainees jou voorgegaan. Luister dan eens naar de podcastserie van een oude groep trainees om een beeld te krijgen van waar zij zich bezig mee hebben gehouden.

Het aanbod

We lopen voorop in de nieuwste ontwikkelingen en durven op vele vlakken te experimenteren. We vinden het belangrijk dat medewerkers vernieuwen en  kansen pakken. Van jou verwachten we daarom slagvaardigheid en inventiviteit. Daar staat tegenover:

 • Een contract voor minimaal 2 jaar. 
 • Een baan met impact en een boeiend leertraject.
 • Een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden.
 • Mentorbegeleiding en learning on the job.
 • Een organisatiecultuur waarin je jezelf kan zijn 
 • Almere academie: volop keuze voor jou om je verder te ontwikkelen. 
 • Werken waar en wanneer je wilt met flexibele begin- en eindtijden. 
 • Deelname aan Jong Almere: de interne community voor jonge ambtenaren. Via Jong Almere leer je de organisatie kennen en heb je binnen no-time een gemeente breed netwerk.
 • Telefoon en laptop
Het aanbod
Berthina Mulder | Corporate recruiter

Berthina Mulder | Corporate recruiter

Ik ben sinds begin 2022 werkzaam bij Gemeente Almere. Ik had van tevoren nooit verwacht dat mijn werkzaamheden zo divers zouden zijn! Ik krijg veel ruimte om buiten de gebaande paden te denken en te werken. En ik mag mijn steentje bijdragen aan het werkgeluk van anderen, hoe gaaf is dat! Wil jij bij ons aan de slag als trainee? Dan komen we graag met je in gesprek!

 • Eerste selectieronde: kennismakingsmiddag op 13 oktober
 • Vervolggesprek in de week van 17 oktober

Interesse? Leuk! We zien jouw reactie uiteraard graag tegemoet. Bekijk ook vooral nog even het uitgebreide vacaturemagazine. Reageren kan via bijgaande link. 

Ik hoop je snel te zien en te spreken!

Hartelijke groet,

Berthina