Adjunct-manager Grondzaken


36 uur | max. € 97.000 p.j. 
Waarom ik in Almere ben komen werken…..?

Wat een leuke vraag, daar heb ik wel over nagedacht. Ik merkte dat ik écht een rol wilde spelen in de ontwikkeling van de stad. Dat is me goed gelukt. Ik zie de resultaten daarvan om me heen als ik naar kantoor ga. En ja, natuurlijk bevlogen collega’s die samen werken voor die stad, samen met bewoners en bedrijven ook. Ik zie de toekomst van Almere met vertrouwen en optimisme tegemoet, zeker met het oog op de veranderende gebiedsontwikkeling in onze stad. Daarom ben ik er gaan werken. Jij ook? Kom en oordeel zelf.

De afdeling Economische Ontwikkeling en Grondzaken speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Almere. Ruim 40 enthousiaste collega’s zetten zich iedere dag voor de stad in. Niet zonder stevige discussies over resultaat en de weg er naar toe. Zo doen we dat hier, daar wordt iedereen beter van zegt men tegen elkaar. Altijd met respect en op zoek naar alternatieven als de situatie daarom vraagt.

Dit team van 40 professionals vormt nu sedert 1.5 jaar de afdeling Economisch Ontwikkeling en Grondzaken (EOG). Het leiderschap van de afdeling is in handen van een driemanschap, waarvan nu twee plekken door respectievelijk een man en een vrouw zijn bezet. De laatste stuurt als adjunctmanager het Team Economische Zaken aan. Geert-Jan Put is de manager van de afdeling EOG.

Het team Grondzaken van de afdeling is op zoek naar een Adjunct-manager Grondzaken, een inspirerende, verbindende en prikkelende persoonlijkheid die stevig in de schoenen staat!


Waarover ga je 's avonds thuis vertellen


ü Dat je samenwerkt met 10 professionals. Juristen en financials en inderdaad voeren zij pittige gesprekken met elkaar en met andere collega’s en bestuurders. 


ü Dat je steeds opnieuw wordt uitgedaagd op een strategische en financiële bijdrage aan de ontwikkeling van stad en afdeling.


ü Het zeer interessant is om zowel de financiële als juridische belangen goed te behartigen en zelfs te bewaken.


ü Je er plezier in schept om hierin ook jouw inhoudelijke financiële expertise kwijt te kunnen. 


En ja, dan de positionering van de afdeling in het concern en het zoeken naar verbinding tussen mensen en opgaven. Ingewikkeld en stevig, maar daar was het je toch ook om te doen. Beetje lef en durf kan geen kwaad.Resultaten uit het verleden bieden geen……..

Natuurlijk weet Almere dat die eerdere successen geen garantie vormen. Iedere opgave en organisatie is anders. Toch helpt het als je 
Vlieguren hebt gemaakt met eindverantwoordelijkheid of in een strategische adviesfunctie bij een (middel)grote gemeente of een zakelijke dienstverlener.Mensen, teams en hun belangen met elkaar succesvol hebt verbonden en niet wars bent gebleken van complexiteit en dynamiek. Flexibiliteit een van je core competences is.Stevig bent op de (financiële) inhoud van het werk en ook oog hebt voor de juridische aspecten van Grondzaken. Eigenlijk sowieso een stevige persoonlijkheid bent.Een netwerker bent en weet om te gaan met de soms weerbarstige politieke en bestuurlijke belangen.


Uit je comfortzone?

Niet persé. Je collega’s gaan je zeker helpen te landen in Almere om daar de goeie dingen te doen. En daar is voldoende kans toe. Almere denkt echt de leukste baan te hebben met niet alledaagse uitdagingen. Waar je op een goeie manier je ervaring en inzichten kunt verrijken en zo een volgende stap kunt maken in je ontwikkeling. Er heerst in de stad én in de organisatie een mooie pioniersgeest waarbij gebaande paden soms bewust worden verlaten. Binnen het team vindt men elkaar makkelijk, is de sfeer en de flow dik in orde.

Ontwikkelen en groei is de tweede natuur van Almere en dat geldt ook voor de collega’s die hiertoe alle ruimte en mogelijkheden krijgen.

Je wordt er nog voor betaald ook

En nog wel in schaal 14, € 97.000,00 per jaar. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook in orde, (extra)reiskostenvergoeding, 13e maand en de beschikking over een Individueel Keuzebudget.

Almere ziet jou graag voor 36 uur per week aan de slag gaan. Werk je daarentegen liever 32 of 40 uur dan is dat ook mogelijk.

Deze vacature is in behandeling bij MetFred selectie en strategie, een onafhankelijk searchbureau. Reageren kun je doen via deze site, maar daarbij gebruik van de “reageren" button en voeg je meest recente CV toe.

Nadere informatie over deze vacature kun je krijgen bij Fred Doeleman via 06-5126 7613