Adviseur Programmering & Plantoetsing beheer


36 uur | Max. € 75.500 p.j. | geen sluitingsdatum 
Wanneer je aan je toekomstige collega’s van Stadsruimte vraagt waarom zij voor onze gemeente hebben gekozen dan krijg je geen eenduidig antwoord. Dit komt door de diversiteit aan onderwerpen waar deze afdeling zich mee bezighoudt. Almere is een jonge stad die niet alleen groeit maar zich ook ontwikkelt tot een complete, evenwichtige stad met grootstedelijke voorzieningen. Denk aan grote transitievraagstukken zoals klimaatverandering, energie, grondstoffen en afval. Deze ontwikkelingen en de jonge leeftijd van de stad zorgen voor een werkomgeving met pioniersmentaliteit, waar medewerkers op nieuwe manieren naar vraagstukken te kijken. Zo zijn er voor een bankje gemaaide gedroogde Almeerse waterplanten gebruikt, tot voor kort nog gewoon afval. Waar je collega’s het wel met elkaar eens over zijn: het is fijn werken bij ons en er is alle ruimte voor innovatie en jouw inbreng.Wie ben jij
Allereerst ben jij een stevige persoonlijkheid, jij staat er echt. Je bent een bruggenbouwer en verbinder, tussen collega’s, tussen afdelingen, naar het bestuur etc. etc. Je communiceert makkelijk op allerlei niveaus, mondeling en schriftelijk. Je weet processen aan te sturen en kunt hierbij goed plannen en organiseren. Je handelt klant- en resultaatgericht, je kunt goed analyseren, hebt gevoel voor cijfers en mensen, je bent creatief en hebt een uitstekend gevoel voor je omgeving. Je beschikt over realiteitszin waardoor je de haalbaarheid van plannen, doelstellingen en acties kan inschatten. Ook ben je in staat om meerdere processen en projecten tegelijkertijd aan te sturen. Je toont betrokkenheid bij ontwikkelingen binnen de organisatie, bent een echte teamplayer en je denkt in oplossingen. Je weet je goed te verplaatsen in de belangen van de verschillende betrokken interne en externe partijen. 

Wat heb je nog meer in huis

  • Academisch werk- of denkniveau, en je hebt bijvoorbeeld (technische)bedrijfskunde, civiele techniek en planologie/sociale geografie gestudeerd
  • Relevante werkervaring en grote vakkennis, zowel op het gebied van beheer als planontwikkeling
  • Kennis van Wet -en regelgeving en life-cycle-costs
  • Nice to Have: kennis op het gebied van ruimtelijke ordening, in relatie tot het beheer van de openbare ruimte

Wat ga je doen?

In deze functie kun je iedere dag laten zien dat je slim bent, analytisch sterk, maar dat je vooral ook verbindt en overtuigt en mensen mee weet te nemen.

Je adviseert allereerst je eigen en andere afdelingen en bestuurders over de nieuwe aanleg van de openbare ruimte en de gevolgen daarvan voor het (toekomstig) beheer. Dit doe je ook over de beheergevolgen van nieuwe ontwikkelingen zoals nieuwe mobiliteit, duurzaamheid en klimaat. 

Je bewaakt daarnaast de rekenmodule (life cycle costs) voor het beheer van de openbare ruimte en adviseert, bewaakt en houdt overzicht op de beheerparagrafen, inclusief de beheertoetsen en beheerexploitaties van de nieuwe en bestaande (gebieds)ontwikkelingen, zoals nieuwbouw- en beheerprojecten, herinrichting, reconstructies en groot onderhoud woonwijken. Samen met collega’s ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van een kwalitatief goed onderbouwde meerjarenprogrammering voor het beheer van de openbare ruimte.

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Als Adviseur Programmering & Plantoetsing beheer bij gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een:

  • salaris van maximaal  € 5.357,- bruto per maand.
  • de mogelijkheid/ruimte om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.
  • reiskostenvergoeding voor auto of OV. Daarnaast heb je recht op extra reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'.
  • (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof.
  • dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
  • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij slimmer.

Bovenstaande arbeidsvoorwaarden horen bij een werkweek van 36 uur. Werk je liever 32 of 40 uur per week, dan is dat uiteraard bespreekbaar. Uitgebreide informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op onze website.


Meer weten?
Wij weten, met jouw talent kun je overal aan de slag. Wij denken dat wij de meest interessante uitdaging voor je hebben, in een unieke stad, vol pioniersgeest, ruimte voor experiment en nog flink in ontwikkeling. Wil je daar meer van weten? Dat kan! Menno van Vliet vertelt je graag meer over Almere, de functie en de opdracht waarvoor zij staan. Neem gerust contact via 036-5277596. Dit mag uiteraard ook informeel onder het genot van een kop koffie!

Meteen solliciteren
Ben je enthousiast, solliciteer! We hanteren geen sluitingstermijn, dus reageer gewoon zo snel mogelijk. Stuur je brief en met CV via de oranje knop. Daarbij een filmpje, een blog of een andere uiting? We zijn nieuwsgierig! 

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige vacatures? Maak dan een vacature alert aan. Of volg ons op LinkedIn.

Meer over afdeling Stadsruimte
Bij de afdeling Stadsruimte van de gemeente Almere werken 170 medewerkers samen aan het beheer van de buitenruimte voor de bewoners en gebruikers van de stad. Dit wordt zo effectief mogelijk gedaan en tegen de afgesproken kwaliteit en kosten. Dat geldt zowel voor het dagelijks verzorgend en het planmatig onderhoud, als ook voor het groot onderhoud en vervanging. Daarnaast levert de afdeling ook een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de openbare ruimte in de bestaande stad en de nieuwe gebieden. Bij deze afdeling heb je de mogelijkheid om samen met collega’s te werken aan het onderhouden en verbeteren van een dynamische stad.

Almere is de achtste stad van Nederland. Almere is in rap tempo gegroeid tot een stad van meer dan 200.000 inwoners en dat gaat de komende jaren nog wel even door. De stad is inmiddels ook zo’n 40 jaar oud en moet kwalitatief goed, efficiënt en duurzaam beheerd worden. In Almere lopen we vaak voorop in de nieuwste ontwikkelingen en durven op veel vlakken te experimenteren, ook in de openbare ruimte. De afdeling Stadsruimte van de gemeente Almere werkt met 170 medewerkers samen om het beheer effectief en tegen afgesproken kwaliteit en kosten te doen. Dat geldt zowel voor het dagelijks verzorgend en het planmatig onderhoud, als ook voor het groot onderhoud en vervanging. Daarnaast levert de afdeling ook een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de openbare ruimte in de bestaande stad en de nieuwe gebieden.

De kracht van het verschil
Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen.


Paulien Wilde | Corporate Recruiter

Willem van Beurden | Corporate Recruiter