Vernieuwende beleidsadviseur Jeugdhulp


36 uur | Max € 4.859 | geen sluitingsdatum
In Almere streven we naar jeugdhulp waardoor alle kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Ook de kwetsbare. Wij vinden dat jeugdhulp zo snel, zo dichtbij en zo kort mogelijk gegeven wordt en gericht op versterking van het gezin. Mee eens? Dan kunnen we jouw inzet goed gebruiken.

Wat ga je doen
Allereerst krijg je een belangrijke rol naar zowel het management als het bestuur over welk beleid we moeten volgen om te komen tot het beste resultaat. Je bent daarnaast het aanspreekpunt voor de Jeugdgezondheidszorg organisatie die de jeugdhulp inzet. Dat maakt jou ook de verantwoordelijke voor de subsidieverlening aan hen. In jouw rol ben jij degene die inhoudelijke vernieuwing gaat brengen. Met de kennis die je al hebt, die je actief vergaart en die je in je netwerk ophaalt, kom jij met concrete innovatieplannen. Dat betekent ook dat je (pro)actief handelt op  zaken als partneroverleggen, werkbezoeken, contact met inwoners en instellingen etc Je bent dus in feite de ambassadeur/ boegbeeld die staat voor zijn opdracht en gaat voor echt vernieuwend resultaat. Het betrekken van onze klant, door het organiseren van informatiebijeenkomsten is daarbij essentieel.

Wie ben jij
Jij bent allereerst iemand die verbindt en samenwerkt, zowel binnen als buiten de organisatie en iemand die vernieuwing durft en gaat brengen. Dat maakt dat je positief bent, gaat voor concreet resultaat en dat je een oprechte betrokkenheid, beter gezegd bevlogenheid hebt voor dit vakgebied. Uiteraard ben je slim en snel, analytisch sterk en kom je met creatieve, innovatieve  oplossingen. Je weet met tact en gezag te opereren richting samenwerkingspartners. Jou nemen we serieus, door je presence, maar ook door je talent in het adviseren bij complexe veranderingen. Bij voorkeur ook bij vernieuwingen in het jeugddomein.

Wat heb je verder in huis
Je beschikt voor het vakgebied en de functie relevante opleiding op HBO/WO-niveau. Ervaring in een inhoudelijk vergelijkbare functie is een pre. Affiniteit met het sociaal domein en in het bijzonder jeugdhulp is nog belangrijker. We nodigen expliciet ook kandidaten uit zonder gemeentelijke ervaring, wel met het vermogen te snappen in welke politiek-bestuurlijke context je gaat opereren.

Wat hebben je te bieden
Wij weten, in deze markt en met de nodige druk op de jeugdhulp, dat jij met jouw talent op allerlei plekken aan de slag kunt. Wij durven te stellen dat Almere een unieke plek is. Nergens krijg jij zoveel ruimte om te vernieuwen, in een stad waar veel aan de hand is maar ook veel ontwikkeld kan worden.

Ons aanbod:
• salaris van maximaal € 4.859 bruto per maand .
• de mogelijkheid/ruimte om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.
• reiskostenvergoeding voor auto of OV. Daarnaast heb je recht op extra reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'.
• dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
• uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen. Jij slim, wij slimmer.

Meer weten?
Jan Pieter Kleijburg, Teammanager Jeugd en Gezin vertelt je graag meer over de functie. Je bereikt hem op 06 55 25 89 75. En kom vooral langs voor een informeel kennismakingsgesprek voordat je lange brieven gaat schrijven. Als onderdeel van onze selectie vinden we het van belang dat jij zo goed mogelijk met ons kunt kennismaken, en dat jij meer ziet van je toekomstige werkomgeving. Daarom nodigen we je van harte uit om eens een paar uur met ons mee te lopen. We hanteren geen sluitingstermijn voor deze vacature.

De kracht van het verschil
Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen.
Paulien Wilde | Corporate Recruiter

Willem van Beurden | Corporate Recruiter