Directievoerder.


36 uur | max. € 4.225 |  geen sluitingsdatum 


Wat ga je doen
Doordat onze jonge unieke stad groeit en bloeit, neemt het werk toe. Wij hebben een aantal grote prestigieuze projecten (bijvoorbeeld de Floriade) waarvoor we jou zoeken. Jij bent nu directievoerder met kennis en ervaring binnen complexe GWW projecten (bijv. groot onderhoud woonwijken, gebiedsontwikkeling, asfalt, riolering, kunstwerken en groen projecten). Je gaat meedraaien in onze projectteams en voelt je integraal verantwoordelijk voor het projectresultaat.

Een greep uit je belangrijkste werkzaamheden:

 • Jij vertegenwoordigt de opdrachtgever en stuurt het uitvoerend bouwproces aan en de mensen die het uitvoeren. Je ziet toe op de naleving van het bestek/ contract en regelt technisch uitvoerende zaken, de financiële afwikkeling en juridische zaken.
 • Jij begeleidt de (bouw)vergaderingen met de betrokken partijen en treedt op als troubleshooter die helpt om vakinhoudelijke problemen slim op te lossen. Je bent dus ook degene die naar alle betrokkenen communiceert over de voortgang.
 • Jij toetst plannen en contracten op kwaliteit, haalbaarheid en beheeraspecten.

Wie ben jij
Jij bent enthousiast en proactief. Op jou kunnen we rekenen omdat je zorg draagt voor een deskundige, zorgvuldige en daadkrachtige aansturing van het uitvoerend bouwproces en de naleving van het contract. Je durft verder te kijken dan je eigen vakgebied en toont betrokkenheid in de ontwikkelingen binnen de organisatie en op het vakgebied. Je bent een echte teamspeler en je denkt in oplossingen. Je vindt het prima als het soms nodig is om niet van 9 tot 5 te werken. Bij calamiteiten en noodsituaties sta jij je mannetje .

Wat heb je verder in huis

 • Je hebt HBO werk- of denkniveau met bij voorkeur een afgeronde HTS opleiding Civiele techniek
 • Je hebt kennis van de werkmethoden en techniek en veiligheidsvoorschriften rond het werken aan en langs de weg.
 • Je hebt bij voorkeur ruime ervaring met directievoering op:

1. UAV/UAV gc, RAW en bouwteam contracten;
2. binnenstedelijke asfaltprojecten, aanleg van betonpaden en het asfalteren van busbanen;
3. groot onderhoud woonwijken, riolering en hebt affiniteit met de andere disciplines als groen, OV, spelen, kunstwerken, beton en hout;
4. het bouwrijp maken en aanleg van nieuwe gebieden en de aansluiting van

 • Je hebt je rijbewijs en een auto

Wat we je bieden
Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Als Directievoerder bij gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een:

 • salaris van maximaal  € 4.225 bruto per maand.
 • goede pensioenregeling bij het ABP.
 • de mogelijkheid/ruimte om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.
 • reiskostenvergoeding voor auto of OV. Daarnaast heb je recht op extra reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'.
 • dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
 • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij slimmer.

Meer over gemeente Almere en afdeling Stadsruimte
Gemeente Almere is een ambitieuze en innovatieve stad die in korte tijd is uitgegroeid tot een stad met meer dan 200.000 inwoners, met de meest uitdagende openbare ruimte van Nederland. Binnen de ontwikkeling en groei van de stad willen wij de openbare ruimte ook duurzaam, hoogwaardig en efficiënt beheerd worden. De afdeling Stadsruimte van de gemeente Almere werkt met 175 medewerkers samen aan de uitdaging om het beheer effectief en tegen afgesproken kwaliteit en kosten te doen. Dit vraagt dat wij continu op zoek zijn naar verbetering van onze processen en technieken waarbij wij goed in verbinding blijven met onze inwoners, bedrijven en bestuurders.

Meer over het team
Binnen het team Projectmanagement en Contractvoorbereiding (PM&CV), van de afdeling Stadsruimte, worden grote projecten uitgevoerd, in het kader van het beheer van de openbare ruimte en gebiedsontwikkeling. Naast projectmanagement, werkvoorbereiding, kostprijscalculatie en inkoopadvies doen wij ook projectgerelateerde directievoering en toezicht. In het team PM&CV zijn 45 collega’s werkzaam, waaronder twaalf toezichthouders en vier directievoerders, er wordt voor maar liefst 30 miljoen euro per jaar aan werk aanbesteed.

Meer weten
Martijn Schouten, teammanager Projectmanagement en Contractvoorbereiding vertelt je er graag meer over, ook onder het genot van een kop koffie of thee. Je kunt hem bereiken via 06 22 46 45 63. Of neem contact op met een van onze recruiters.

De kracht van het verschil
Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen.Paulien Wilde | Corporate Recruiter

Willem van Beurden | Corporate Recruiter