Gedreven Data-analist

36 uur | Max. € 4.541 | Sluitingsdatum 16-09-2019Wil jij werken in een complexe omgeving die volop in ontwikkeling is? Waar altijd iets nieuws te leren valt en je ook nog eens een direct maatschappelijke bijdrage levert? Dan is dit de baan voor jou!

Almere is in 40 jaar tijd uitgegroeid tot een kleurrijke stad met ruim 200.000 inwoners. Om voor de stad de juiste keuzes te kunnen maken, wil de gemeente informatiegedreven werken. Als data-analist lever je een directe bijdrage aan het in kaart brengen van de staat van de stad op bepaalde gebieden.

Wat ga je doen?

Je adviseert beleidsmedewerkers, afdelingsmanagers, teamleiders en kwaliteitsmedewerkers over hoe zij kunnen sturen met data. Denk dan aan het bepalen van kritische prestatie indicatoren, het analyseren welke bedrijfsprocessen dit raakt, welke informatiestromen hier van toepassing zijn, te adviseren welke data geregistreerd moet worden om uiteindelijk te kunnen meten en met name het bouwen van scripts en dashboards om de metingen te presenteren. Dit doe je in het team Informatie & Processen bij de afdeling ICTAR (ICT, Applicatiemanagement & Regie) waarin adviseurs procesmanagement, business analisten en data-analisten gezamenlijk – al dan niet in scrumteams -  werken aan gemeentelijke vraagstukken. In grote verandertrajecten neemt eenieder zijn expertise mee op het gebied van processen, IV en data om uiteindelijk de uitvoerende afdelingen te helpen met het inrichten van een zo efficiënt, digitaal en datagedreven mogelijke bedrijfsvoering.

Als data-analist heb je je focus op de data-kant van dit proces. We leveren als team nu nog met name stuur- en managementinformatie voor het Sociaal Domein in de gemeente, maar zullen in de toekomst steeds breder analyses voor de gehele gemeente gaan uitvoeren. Vanuit het team Informatie & Processen wordt namelijk gewerkt aan de oprichting van een Business Intelligence Competence Center van waaruit de gemeente voorzien zal gaan worden van stuurinformatieproducten, adviezen en het opleiden van medewerkers.  In de praktijk ben je naast het adviseren veel zelf aan het ontwikkelen op het gebied van dashboards en rapportages. 

Je komt te werken bij de afdeling ICTAR: een afdeling waar ongeveer 150 collega’s werkzaam zijn die dagelijks 2700 collega’s ondersteunen om de best mogelijke (digitale) dienstverlening te leveren aan de stad Almere en haar inwoners. En dat is elke dag weer een nieuwe uitdaging, want een gemeente is een complexe organisatie met haar 400 verschillende processen die allemaal aandacht behoeven.

Wie ben jij?

Je vindt het cool dat je bij een gemeente werkt als data-analist. Je vindt je werk razend interessant en je hebt op dit gebied een brede interesse. Je beschikt over bedrijfskundig inzicht en kunt dit vertalen naar KPI’s en sturingsbehoeften. Belangrijk als ontwikkelaar van stuurinformatie is dat je zeer nauwkeurig en gestructureerd werkt en ook niet vies bent van het documenteren van je werk. Een goede beheersing van Power BI, QlikView en/of kennis van de lokale overheid is een pré. Je technische skills zijn van hoog niveau op het gebied van Oracle-SQL en PL-SQL, Excel (formules, draaitabellen). Je bent een resultaatgerichte teamplayer met goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Jij zorgt ervoor dat je collega-ambtenaren met behulp van jouw data-analyses de juiste keuzes kunnen maken. Jouw werk is essentieel en uiteindelijk onmisbaar voor heel veel burgers en organisaties. 

Wat heb je nog meer in huis?

Je bent een ervaren professional die goed is in zijn of haar vak. Je hebt een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie. Je bent in staat complexe vraagstukken zelfstandig uit te voeren waarbij je de verbinding zoekt met je collega’s. Je houdt je vakkennis en competenties continu op peil en bent in staat te reflecteren, feedback te geven en te ontvangen. Je bent proactief binnen het team en signaleert verbeterpunten. Je voelt je goed in een omgeving die continu onderhevig is aan verandering en variatie in prioriteiten. Ervaring met werken in scrum-teams is welkom.

Onze arbeidsvoorwaarden

We bieden jou een dynamische functie in een afdeling en gemeente die volop in ontwikkeling is. Er is veel ruimte voor initiatief en creativiteit. Bij ons staat kennisontwikkeling hoog op agenda. We zijn volop bezig om Agile werken in te voeren en staan open voor jouw ideeën hierin. En verder: 

  • salaris van maximaal  € 4.541,- bruto per maand.
  • de mogelijkheid/ruimte om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.
  • reiskostenvergoeding voor auto of OV. Daarnaast heb je recht op extra reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'.
  • (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof.
  • dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
  • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij slimmer.

Bovenstaande arbeidsvoorwaarden horen bij een werkweek van 36 uur. Werk je liever 32 of 40 uur per week, dan is dat uiteraard bespreekbaar. Uitgebreide informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op onze website.

Meteen solliciteren
De sluitingsdatum is 16 september 2019. Meer weten? Anneloes Heetebrij vertelt je er graag meer over. Je bereikt haar via 06 20 43 29 48. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige vacatures? Maak dan een
vacature alert aan. Of volg ons op LinkedIn.

De kracht van het verschil
Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen.


Paulien Wilde | Corporate Recruiter

Willem van Beurden | Corporate Recruiter