Adviseur Kabels en Leidingen36 uur | Max. € 4.541 | Sluitingsdatum 11-02-2019

Almere groeit in rap tempo. Voor een van de meest populaire steden van Nederland zoeken we een Adviseur op het gebied van kabels en leidingen.

In hartje Almere ga je alle vraagstukken behandelen, waarbij (ruimte voor) ondergrondse infrastructuur een rol speelt. Meedenken over de gehele linie is één van onze krachten, waarbij we ons verplaatsen in het belang en de werkelijke vraag. In de functie Adviseur Kabels & Leidingen sta je voor een tijdige, gedragen, hoogwaardige kwalitatieve invulling van nieuwbouw en verleggingsvraagstukken. Deze rol wordt met name ingevuld  in samenwerkingsverbanden met andere overheden en private partijen, waaronder netbeheerders. Hierbij ligt er een belangrijke focus op de juridische grondslag van verleggingen, publiek- en privaat- en bestuursrechtelijk. 

De grote uitdagingen waarvoor Almere de komende jaren staat zijn de energietransitie en de inpassing van de Floriade.

Het werkveld van kabels en leidingen is breed, waarbij wij graag meerdere van onderstaande ervaringen en kennisgebieden in jouw cv zien terugkomen:

 • Adviseren op het gebied van kabels- en leidingencoördinatie vanuit juridisch perspectief
 • Adviseren op het gebied van integrale civieltechnische- en wegen ontwerp inzake K&L
 • Adviseren op het gebied van de ondergrondse infrastructuur in relatie met de opgave energietransitie 
 • Opstellen (complexe) plannen kabels en leidingen 
 • Opstellen verleggingsplannen kabels en leidingen en bij behorende kosten verdeel voorstellen
 • Adviseren op het gebied van kabels en leidingen bij beheer en beleidsvraagstukken
 • Verantwoordelijk voor de bereikbaarheid van brandkranen

Midden in de samenleving, midden in onze organisatie

Gemeente Almere is de snelst groeiende gemeente van Nederland. En de combinatie van nieuwbouw en beheer maakt het werk interessant en afwisselend. Als Adviseur Kabels en Leidingen word je verwelkomt door het team Stedelijke Beheersystemen (SBS). Met deze gedreven mannen en vrouwen (laten we eerlijk zijn: het zijn vooral mannen) kun je over techniek praten tot je erbij neervalt. Het is een stel gedreven harde werkers. Het team SBS is verdeeld in verschillende vakgroepen. Kabels en leidingen, waar jij ook onder valt, is er daar dus één van. En als geheel valt SBS onder de afdeling Stadsruimte. Deze afdeling is verantwoordelijk voor alles wat met de openbare ruimte te maken heeft. Denk aan het in standhouden, ontwikkelen of verbeteren van Almere

Jouw profiel

Jouw collega’s hebben veel kennis in huis en hebben een eigen mening die ze ook geven. Omdat je sterk in je schoenen staat en niet bang bent om vragen te stellen, durf je tegengas te geven. Je bent kritisch op je eigen werk én op dat van je collega’s. Ook ben je enthousiast, ondernemend en (digitaal) vaardig. Jij bent onze nieuwe Adviseur kabels en leidingen als je dit aanvult met:

 • Een afgeronde HBO opleiding, in de richting Infra of Elektrotechniek
 • Een aantal jaren relevante werkervaring
 • Kennis van autocad en microstation
 • Kennis en ervaring met MOOR is een pré
 • Kennis van geldende wet- en regelgeving op het gebied van Kabels & Leidingen

Ben jij die adviseur die zich graag verder wil ontwikkelen in deze uitdagende wereld?  En, zie jij het als een uitdaging om samen met de collega’s deze discipline op de kaart te zetten. Dan nodigen we je graag uit te solliciteren naar deze aantrekkelijke functie.

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Als Adviseur kabels en leidingen bij de gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een:

 • salaris van maximaal max. € 4.541 bruto per maand.
 • goede pensioenregeling bij het ABP.
 • reiskostenvergoeding voor auto of OV. Daarnaast heb je recht op extra reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'.
 • dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
 • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen.

Bovenstaande arbeidsvoorwaarden horen bij een werkweek van 36 uur. Werk je liever 32 uur per week, dan is dat uiteraard bespreekbaar. 

Meteen solliciteren

Dat kan via het digitale sollicitatieformulier. Doe het wel voor 11-02-2019, want dan sluiten we de vacature Adviseur kabels en leidingen bij de gemeente Almere.

Wil je eerst meer informatie voordat je solliciteert? Marleen ter Reegen, projectleider Stadsruimte, kan je meer over deze functie vertellen. Je bereikt haar via ahmtreegen@almere.nl of 06 20 40 5115.

De kracht van het verschil
Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen.