Voorzitter Welstand en Erfgoed 

 

 

Voorzitter Commissie Welstand en Erfgoed 
Deeltijd | sluitingsdatum 25-08-2022  

 

Voorzitter Commissie Welstand en Erfgoed
Deeltijd | sluitingsdatum 25-08-2022

 

 

 

De commissie welstand en erfgoed van Almere adviseert het college van B&W in het kader van aanvragen voor een omgevingsvergunning, of een bouwplan aan redelijke eisen van welstand voldoet. De commissie beoordeelt de aanvragen aan de hand van de criteria zoals deze zijn vastgelegd in de Welstandsnota van Almere
Daarnaast adviseert de commissie het college van B&W ten aanzien het onderdeel monumenten van de omgevingsvergunning. De commissie welstand en erfgoed van Almere bestaat op dit moment uit 5 leden. Ieder commissielid heeft een specifieke deskundigheid. 

Wat ga je doen
Je leidt openbare vergaderingen en collegiale overleggen en ziet er op toe dat bouwplannen getoetst worden aan redelijke eisen van welstand, vastgelegd in de Welstandsnota. Je voert hiervoor overleggen met relevante gemeentelijke diensten en afdelingen. 
Je denkt op de korte termijn mee over de transformatie en ontwikkeling naar een nieuwe Commissie Omgevingskwaliteit. Je bent het gezicht van de commissie naar het stadsbestuur en bereid deel te nemen aan kwaliteitsteams en prijsvraagjury’s.

Wat breng je mee

 

 • ervaring in de advisering over omgevingskwaliteit;
 • ervaring als leider en verbinder en uitstekende analytische en communicatieve  eigenschappen;
 • uitstekende communicatieve eigenschappen;
 • aantoonbare kennis van en affiniteit met cultureel erfgoed;
 • deskundigheid op het gebied van architectuur en stedenbouw of andere relevante ervaring;
 • een integrale blik op het werkveld;
 • aantoonbare kennis/binding van/met en interesse in de stad Almere;
 • aantoonbare kennis van en interesse in de historische ontwikkeling van de stad Almere;
 • brede ideeën over de modernisering van de inrichting van de advisering over omgevingskwaliteit in het kader van (de invoering van) de Omgevingswet.


NB Kandidaten kunnen geen lid van de gemeenteraad, lid van het college van burgemeester en wethouders of ambtenaar van de gemeente Almere zijn.

Het aanbod

 • De benoeming is voor een termijn van drie jaar. Een 2e termijn van drie jaar behoort tot de mogelijkheden. 
 • Het vacatiegeld is € 104,33 per uur voor aanwezigheid bij vergaderingen en overleg.
 • Het uurtarief is exclusief individuele voorbereidingstijd zoals inlezen en reiskosten (maximum onbelast bedrag per km), en inclusief reistijd.

 

 

Niels ten Wolde

natwolde@almere.nl

(geen acquisitie s.v.p.)

 

Meer weten

Voor vragen over deze vacature en de procedure kun je contact opnemen met het secretariaat commissie welstand en erfgoed Almere, Niels ten Wolde via natwolde@almere.nlLiever meteen solliciteren?  Dan ontvangen we graag jouw cv en brief uiterlijk 25 augustus. In week 35 vindt de selectie van de kandidaten plaats en in week 36 vinden de gesprekken plaats.

Nieuwsgierig naar ons sollicitatieproces? Kijk dan eens bij onze werkwijze. Een indruk krijgen van je toekomstige collega’s? Kijk dan eens op ons Instagram account of de filmpjes op ons YouTube kanaalWil je op de hoogte blijven van toekomstige vacatures? Maak dan een vacature alert aan. Of volg ons op LinkedIn.

 

 

 

 

Liefde voor Almere

Gemeente Almere wil een overheid zijn die bereikbaar en begripvol is voor iedereen. Een organisatie die doet wat nodig is om in de behoeften van de stad en haar inwoners te voorzien. Werken bij Almere is daarom een kwestie van het hart. Gewoon, omdat het goed voelt om het verschil te maken voor onze inwoners. We kunnen de stad alleen maximaal bedienen met medewerkers die oprecht betrokken zijn bij Almere, de stad goed (willen leren) kennen en die het verschil willen maken.