Werkvoorbereider civiel


32-36 uur | Max € 55.500 p.j | geen sluitingsdatum


Werken bij de snelst groeiende gemeente van Nederland?
De afdeling Stadsruimte zorgt voor een aangename buitenruimte in Almere. Samen met bewoners, partners en aannemers werken we aan de toekomst van de stad. Een ambitieuze stad. Groei, experimenten, innovaties en evenementen. Wat kan er níet in Almere?

Het team Projectmanagement en Contractvoorbereiding is de uitvoerder/ realisator van kleine en grote projecten zoals groot onderhoud van woonwijken, de Floriade en plan Duin. Binnen het team werken projectmanagers, projectondersteuners, werkvoorbereiders, contract- en leveranciersmanagers, een kostprijsdeskundige, toezichthouders en directievoerders intensief samen voor een maximaal resultaat voor onze stad. We zijn de contract- en aanbestedingsdeskundige voor het inkopen van civiel- en cultuurtechnische werken. Het team is adviseur van mogelijke contractvormen en aanbestedingen. Binnen het team zijn ca. 45 collega’s werkzaam, waaronder 10 werkvoorbereiders. Er wordt voor ca. 30 miljoen euro per jaar aan werk aanbesteed. Teamleider Martijn: “Het is een superleuk team met een goeie en positieve sfeer. Recent hebben een aantal collega's intern promotie gemaakt. Ik ben zodoende op zoek naar een nieuwe ambitieuze en allround collega.”


Wat ga je doen
Het werk van werkvoorbereider bij Gemeente Almere is veelzijdig en afwisselend. Je maakt zelfstandig tekeningen, calculaties en bestekken voor civiel- en groentechnische terreininrichtingen, kabel- en leidingentracés, openbare verlichting, kernhoofdwegen, busbanen en watergangen voor nieuwbouw, beheer, onderhoud, reconstructies en/of renovatie. Je verrijkt de bestekken met de kennis en ervaring van collega’s in de buitenomgeving en de specialistische vakgroepen. Je bent daarnaast ook verantwoordelijk voor de begeleiding van het totale inkoopproces.

Binnen verschillende projectteams lever je een belangrijke bijdrage vanuit jouw professie. Ook adviseer je de projectmanagers en uitvoeringscoördinatoren over civieltechnische en uitvoeringstechnische knelpunten.

In het werkproces zijn contractvoorbereiding en -directievoering gebundeld: als gesprekspartner moet je daarom goed kunnen schakelen tussen theorie en uitvoering. Je werkt nauw samen met adviseurs en vaktechnici op diverse vakgebieden, zoals constructies, riolering, waterhuishouding, kabels en leidingen, spelen, groen, water en natuur. Als expert voel je je hierin thuis, spreek je de taal en ken je de belangen.
Intern heb je in projectverband contact met alle betrokkenen van andere teams en afdelingen. Extern onderhoud je contacten met bouwpartners, andere (semi)overheden, aanvragers, adviseurs, andere partijen in het taakveld en vakgebied en is het mogelijk dat je participeert in landelijke en regionale (net)werkgroepen.

Wie ben jij
Allereerst ben jij een stevige persoonlijkheid, jij staat er echt. Je communiceert makkelijk op allerlei niveaus. Je kunt plannen en organiseren, je weet om te gaan met de druk van deadlines en weet de balans te bewaken tussen de kwaliteit en kwantiteit van je werk. Jij brengt innovatievermogen en creativiteit mee en kijkt verder dan je eigen vakgebied. Je toont betrokkenheid bij ontwikkelingen binnen de organisatie, bent een echte teamplayer en je denkt in oplossingen. Je weet je te verplaatsen in de klant.

Wat heb je nog meer in huis

 • HBO werk- en denkniveau (richting civiele techniek)
 • Ervaring met CAD (Microstation is een pré) en RAW- bestekprogrammatuur
 • Kennis van de RAW en UAV
 • Basiskennis van UAV-gc, SE en SCB
 • Ervaring met het uitvoeren van meervoudig onderhandse aanbestedingen

Het aanbod

 • salaris van minimaal € 2.675,- en maximaal € 3.929,- (schaal 9) bruto per maand
 • goede pensioenregeling bij het ABP
 • reiskostenvergoeding: zowel eigen vervoer als OV. Plus extra reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'
 • dertiende maand
 • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen
 • goede doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • ouderschapsverlof (50% doorbetaald)

Meteen solliciteren
Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature. Wil je eerst meer informatie voordat je solliciteert? Martijn Schouten, teammanager, vertelt je er graag meer over. Je bereikt hem op 06 22 46 45 63. Of neem contact op met een van onze recruiters. Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Meld je dan aan voor onze
vacaturealert of volg ons op LinkedIn.

De kracht van het verschil
Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen.

Paulien Wilde | Corporate Recruiter

Willem van Beurden | Corporate Recruiter