Privacy adviseur

Privacy adviseur

Geen sluitingsdatum
 
Privacy en AVG je passie? Wil je actief bijdragen aan het beschermen van de persoonsgegevens van burgers in Almere? Kom dan ons privacy team versterken!
 
Ontwikkeling privacy binnen de gemeente
Binnen de gemeente Almere zijn we ons bewust van de verantwoording die we hebben bij het beschermen van de persoonsgegevens van onze inwoners. Wij willen zorgen dat inwoners met vertrouwen hun persoonsgegevens (blijven) delen met ons omdat we er veilig en professioneel mee omgaan. Met ons uitgebreide privacy team zijn we het afgelopen jaar samen met de afdelingen projectmatig bezig om de persoonsgegevens beter te beschermen, risico’s te verminderen en ons beter te kunnen verantwoorden. Dit heeft geleid tot mooie verbeteringen in processen en groeiende aandacht en enthousiasme over privacy in de organisatie. Wij zijn op zoek naar privacy adviseurs voor verschillende afdelingen die met ons structureel willen blijven werken aan de verbetering van de privacy volwassenheid van de organisatie. 

 

Wat ga je doen
Iedere privacy adviseur is werkzaam voor een aantal afdelingen. Hierdoor kun je een netwerk opbouwen en krijg je meer kennis van de processen binnen deze afdelingen. Je adviseert managers en proceseigenaren om hun processen privacy bestendig in te richten en uit te voeren. Je adviseert over risico’s in bestaande en nieuwe werkprocessen en de wijze waarop privacybescherming kan worden ingericht binnen projecten, processen en systemen. Je draagt zorg voor het opstellen en uitvoeren van het privacy plan en ondersteunt bij de afhandeling van privacy verzoeken en klachten van burgers.
Je biedt ondersteuning bij (pre-)DPIA’s, self-assessments en audits en adviseert bij het opstellen van proces(verbeter)plannen en verwerkersovereenkomsten. Je hebt inzicht in de status van DPIA’s, verwerkersovereenkomsten en risico-acceptaties binnen de afdeling. Je agendeert het thema privacy binnen de afdeling (ambassadeursrol) en ondersteunt bij de uitvoering van het awareness programma binnen de afdelingen die je adviseert.
Daarnaast ben je periodiek verantwoordelijk voor het beoordelen van datalekken en adviseer je over de te nemen maatregelen n.a.v. een datalek. Je doet meldingen bij de Autoriteit Persoonsgegevens en controleert op de uitvoering door proceseigenaren.

 

De kracht van het team & samenwerking
Binnen het privacy team vinden wij het belangrijk dat wij van elkaar kunnen leren en daarom staat bij ons het delen van best practices voorop. Evenals het delen van successen. Samenwerken is key. Buiten het team vinden wij het belangrijk dat de afdelingen van óns kunnen leren en daarom staat ook hier het delen van best practices en het vergroten van awareness voorop. Dit doen wij door diverse presentaties te geven, workshops te houden, berichten te plaatsen op ons intranet en posters op te hangen op de afdelingen. Wij verwachten dat ook jij bedraagt aan deze awareness binnen de gemeente Almere. Daarnaast trekken wij regelmatig samen op met de collega's van informatiebeheer en informatiebeveiliging.
 
Wat breng je mee

Met jouw kennis en ervaring weet je medewerkers en managers te enthousiasmeren voor het privacy-proof maken van onze organisatie. Daarvoor breng je goede kennis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je bent in staat om privacy en de AVG te vertalen naar de werkzaamheden binnen jouw afdelingen. Je denkt in termen van risico’s en beheersing ervan. Je zoekt naar oplossingen ten behoeve van de burger en de organisatie. Je bent proactief, flexibel en houdt van een gevarieerde functie. Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau en je hebt affiniteit met optimalisatie van processen binnen organisaties.

Het aanbod
We hopen dat jij onze gemeente met jouw energie en daadkracht verder komt versterken. Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Bij gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een:
 
  • Salaris van minimaal € 3.406 en maximaal € 5.372 bruto per maand, o.b.v. 36-urige werkweek
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
  • 17,05% financieel keuzebudget bovenop je salaris
  • De mogelijkheid om plaatsonafhankelijk te werken
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
  • Goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie
  • Uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij slimmer.
 
Solliciteren 
Wil je eerst meer weten? Maritha (06 81 62 31 94) vertelt je er graag meer over. Meteen solliciteren? Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.