Ambitieuze werkvoorbereider civiel36 uur |  2.591 - € 3.805 | Max € 53.500 op jaarbasis 

Werken bij de snelst groeiende gemeente van Nederland? Als werkvoorbereider word je verwelkomd door het team Projectmanagement & Contractvoorbereiding. Samen met deze gedreven collega's en harde werkers ga je de ambities van Gemeente Almere waarmaken.


Teamleider Martijn: “Het is een superleuk team met een goeie en positieve sfeer. Recent hebben een aantal collega's intern promotie gemaakt. Ik ben zodoende op zoek naar nieuwe collega's.Almere is een ambitieuze en innovatieve stad, met de meest uitdagende openbare ruimte van Nederland. In 40 jaar tijd zijn we gegroeid naar een gemeente met meer dan 200.000 inwoners. Binnen de ontwikkeling en groei van de stad moet de openbare ruimte duurzaam, hoogwaardig en efficiënt beheerd worden: de afdeling Stadsruimte staat, met ongeveer 140 collega’s, voor de uitdaging om dat effectief en tegen de afgesproken kwaliteit en kosten te doen.
Wat ga je doen

Het werk van werkvoorbereider civiel bij gemeente Almere is enorm afwisselend en breed. Je gaat zelfstandig tekeningen en RAW (raam) contracten opstellen en UAV-gc contracten of het begeleiden hiervan. Voor onder andere civiel- en groentechnische terreininrichtingen, constructies, rioleringswerk, waterbouwkundige werken, openbare verlichting, kernhoofdwegen, reconstructies en/of renovatie. Als gesprekspartner schakel je makkelijk tussen theorie en uitvoering. Tevens behoort het opstellen van directieramingen en het houden van aanbestedingen tot je werkzaamheden. Je werkt nauw samen met adviseurs en vaktechnici op diverse vakgebieden en draait mee in projectteams. Als expert voel je je hierin thuis, spreek je de taal en ken je de belangen. Intern heb je in projectverband contact met alle betrokkenen van andere teams en afdelingen. In mindere mate onderhoudt je contact met bouwpartners, andere (semi)overheden, aanvragers, adviseurs, andere partijen in het taakveld.

Wie ben jij
Allereerst ben jij een stevige persoonlijkheid, jij staat er echt. Je communiceert makkelijk op allerlei niveaus, met je collega’s, aannemers, met onze klant, de inwoners en ondernemers van Almere. Jij brengt innovatievermogen en creativiteit mee en kijkt verder dan je eigen vakgebied. Je toont betrokkenheid bij ontwikkelingen binnen de organisatie, bent een echte teamplayer en je denkt in oplossingen. Je weet je te verplaatsen in de klant.

Wat heb je nog meer in huis

 • HBO werk- en denkniveau (richting civiele techniek)
 • Ervaring met CAD (Microstation is een pré) en RAW- bestekprogrammatuur
 • Kennis van de RAW en UAV
 • Basiskennis van UAV-gc, SE en SCB
 • Ervaring met het uitvoeren van meervoudig onderhandse aanbestedingen

Het aanbod

Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Als Werkvoorbereider bij gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een:

 • salaris van maximaal  € 3.805 bruto per maand.
 • goede pensioenregeling bij het ABP.
 • de mogelijkheid/ruimte om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.
 • reiskostenvergoeding voor auto of OV. Daarnaast heb je recht op extra reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'.
 • dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
 • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij slimmer.

Bovenstaande arbeidsvoorwaarden horen bij een werkweek van 36 uur. Werk je liever 32 of 40 uur per week, dan is dat uiteraard bespreekbaar

Het team

Wij voeren in het kader van het beheer van de openbare ruimte en gebiedsontwikkeling kleine en grote projecten als groot onderhoud woonwijken en realisatie van ontwikkelgebieden binnen de gemeente Poort, Noorderplassen, Buiten, Haven en Hout uit. Daarnaast zijn wij de contract- en aanbestedingsdeskundige voor het inkopen van civiel- en cultuurtechnische werken. Het team is adviseur van mogelijke contractvormen (voornamelijk RAW, maar mogelijk ook innovatieve contractvormen om optimaal gebruik te maken van de kennis van de markt) en aanbestedingen. In het team PM&CV zijn 45 collega’s werkzaam, waaronder 12 in het cluster contractvoorbereiding, waar deze functie onder valt. Er wordt voor ca. 30 miljoen euro per jaar aan werk aanbesteed.

Meteen solliciteren

Interesse? Stuur dan even een berichtje of appje naar onze recruiters. Paulien bereik je op 06 41 74 18 98. En Willem op 06 25 75 79 09. Inhoudelijk meer weten? Teammanager Martijn Schouten, kan je alles over deze functie vertellen. Je bereikt hem via (06) 22 46 45 63 of via mschouten@almere.nl.


Paulien Wilde | Corporate Recruiter

Willem van Beurden | Corporate Recruiter